3:22, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

Mariborčan podpisal dvoletno pogodbo z Olimpijo

|

Slovenski nogometni prvak Olimpija iz Ljubljane je v svoje vrste pripeljal Matica Črnica. Šestindvajsetletni krilni igralec je z Ljubljančani podpisal dvoletno pogodbo, poroča spletna stran ljubljanskega kolektiva.

Sobotni vlak bo poleti povezoval Maribor in Pliberk

|

Slovenske železnice so v vozni red uvedle sobotni kolesarski vlak, ki bo čez poletje povezoval Maribor in Pliberk, kjer bodo potniki lahko prestopali tudi na vlake do Celovca. Gre za nadaljevanje lani začetega čezmejnega povezovanja za spodbujanje povezovanja ob Dravski kolesarski poti, ki sega od Italije prek Avstrije in Slovenije do Hrvaške.

Mariborčanka na evropskem prvenstvu v Judo osvojila bron

Sarajevo je konec tedna gostilo evropsko prvenstvo judoistov do 18 let, na katerem je Metka Lobnik v kategoriji do 70 kilogramov Sloveniji priborila bronasto kolajno. V odločilni borbi je z vazarijem premagala Slovakinjo Ninio Gerisovo.

Zaradi smrti 16-mesečne deklice zdravnico čaka deset mesecev zapora

||

Mariborsko višje sodišče je potrdilo sodbo okrajnega, ki je lani že upokojeno pediatrinjo Olgo Krajnc obsodilo na deset mesecev zapora zaradi smrti 16-mesečne deklice leta 2009 na pediatrični kliniki UKC Maribor, pišejo nekateri častniki. Sodišče je odločilo, da je pediatrinja opustila dolžno ravnanje, ker ni zadostno spremljala stanja otroka.

VIDEO: Festival Lent privabil stare in mlade

||

Kljub nagajanju vremena, je 26. Festival Lent potekal skoraj nemoteno. Organizatorji so zadovoljni z obiskom. Na velikem, plavajočem odru na Dravi, so festival slovesno zaključili ob 30. obletnici Folkarta in tradicionalnem ognjemetu. O vtisih letošnjega dogajanja, smo se pogovarjali z direktorjem Narodnega doma Maribor Vladimirjem Rukavino ter s producentko Folkarta Alenko Klemenčič.

“Stari” prorektorji onemogočajo nov zagon Univerze v Mariboru?

Potem ko je bil na nedavnih rektorskih volitvah za novega rektorja izvoljen Zdravko Kačič, ima ta sedaj kar nekaj težav pri sestavljanju ekipe novega vodstva Univerze v Mariboru. Med tem ko je večina “starih” prorektorjev očitno razumela voljo volilcev, da je čas za novo garnituro, se nekateri vztrajno upirajo odstopu s funkcije. Takšno ravnanje obsoja […]

Občinski informator 879 (29.6.2018)

Tokrat v Občinskem informatorju: • Športni junak Jakov Fak navdušil Mariborčane • Kmalu gradnja podvoza na Ljubljanski • S sončnim vzhodom na Pohorju zbrali 2.500 donacije UP-orniku