1:19, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

VIDEO: Veseli zaključek poletnega tabora v Hočah

Poletnih počitnic je praktično konec. Za približno 60 šolarjev iz Občine Hoče-Slivnica pa so bile te posebej pestre. Obiskovali so namreč poletni tabor, v katerem so se vrstile športne in zabavne animacije Svizec športa. Za veseli zaključek so celo zapeli s Challetom Salletom. Preverite v videu.

Elektro Maribor v Spodnjem Podravju s pomembnimi naložbami

Elektro Maribor, ki z elektriko oskrbuje večji del porabnikov v severovzhodni Sloveniji, v naslednjih desetih letih na območju Spodnjega Podravja načrtuje za več kot 30 milijonov evrov investicij. Kot je na današnji novinarski konferenci na Ptuju povedal predsednik uprave Boris Sovič, bodo samo letos tam investirali za 3,8 milijona evrov.

NA VRTU: Dvojna sirova pita

||

Na željo bralke Melite in Ane, tokrat objavljam recept sirove pite, s katero smo se razvajali na delavnici, ko smo se učili izdelovati gin.

Nigradova skupščina ni prinesla menjave prvega nadzornika

|

Mariborska občinska oblast, ki razpolaga s skoraj 57 odstotki komunalnega podjetja Nigrad, si je tik pred današnjo skupščino družbe premislila in brez pojasnila umaknila predlog odpoklica predsednika nadzornega sveta Matjaža Mihelaka. Delničarji, med katerimi je ob okoliških občinah s četrtinskim deležem tudi DUTB, so tako hitro končali skupščino.

Občinski informator 896 (27.8.2018)

Tokrat v Občinskem informatorju: – Po več kot letu dni odprli Ptujski most – Najstarejšo trto na svetu čuva klopotec – Pričel se je 19. Festival Letni oder Ruše – Dnevna soba, novi večgeneracijski center v Hočah – Na domačiji Kapl odprli muzejsko zbirko – Kmalu 49. festival Narodno zabavne glasbe na Ptuju

Konec tedna v Mariboru že 14. Špasfest

|

Na mariborskih mestnih ulicah in trgih se danes začenja štiridnevni festival ŠpasFest, s katerim Gospodarsko interesno združenje (GIZ) Stari Maribor vsako leto skuša oživiti staro mestno jedro. Festival bo letos potekal štirinajstič, v štirih dneh pa se bo na ulicah štajerske prestolnice zvrstilo veliko različnih dogodkov.

VIDEO: Z Mednarodnih športnih iger na sprejem v Mestno hišo

|

Mladi, perspektivni športniki so si s svojim zastopanjem Maribora na Mednarodnih igrah šolarjev prislužili poseben sprejem v Mestni hiši Rotovž. Župan Andrej Fištravec se jim je osebno zahvalil, da so v mednarodni konurenci branili in upravičili naziv evropskega mesta športa.