21:29, nedelja, 29.09.2024
Maribor

VIDEO: Miklavževanje v Vilinskem dvoru

Mariborski Vetrinjski dvor se decembra spremeni v Vilinski dvor, ki obiskovalcem nudi festival ustvarjanja, druženja in svetlobe. Ta je namenjen tako otrokom, njihovim staršem kot tudi vsem drugim obiskovalcem. V četrtek, 6. decembra, bodo tam imeli pravo miklavževanje, čez vikend pa se bo festival s svojimi dogodki razširil tudi na ulice središča mesta.

Zaradi zapore na Kardeljevi številni obvozi

Kot so sporočili iz Marproma bo zaradi popolne zapore Kardeljeve ceste, kjer potekajo gradbena dela, bodo mestni avtobusi na liniji številka 2. (Betnavska – Razvanje), od 5. decembra do vključno 12. decembra na tem območju vozili po spremenjeni trasi. 

VIDEO: Slovenski teniški igralci uspešni na MARIBOR OPEN 2018

Slovenski teniški igralci dosegajo izreden uspeh na drugem mednarodnem dvoranskem mladinskem teniškem turnirju MARIBOR OPEN 2018, ki se te dni odvija v Mariboru. Blaž Vidovič je prav danes zmagal. Petja Drame je dosegla uvrstitev v drugi krog, zadovoljna pa je tudi Pia Lovrič, ki je bila lani finalistka turnirja.

Na Ptuju odtujil defibrilator

|

Policisti PP Ptuj so bili včeraj obveščeni, da je neznani storilec odtujil defibrilator, znamke CardiAid – automatic, model CT0207RF, ki je bil nameščen na stavbi enega od prostovoljnih gasilskih društev iz okolice Ptuja. Povzročil je za 1.800 evrov materialne škode.

Občinski informator 937 (3.12.2018)

Tokrat v Občinskem informatorju: 1. Arsenovič novi župan mestne občine Maribor 2. Ptujska občina ima županjo 3. Občino Miklavž na Dravskem polju vodi Egon Repnik 4. V Pesnici po 20ih letih zavel sveži veter 5. V Kungoti izvolili Tamaro Šnofl

Europark pomagal društvu UP-ornik gospe pred deložacijo

Mariborsko nakupovalno središče Europark že od vsega začetka svojega poslovanja deluje družbeno odgovorno. Med številnimi dogodki, ki jih prirejajo vsako leto, ne manjka niti tistih z dobrodelnimi nameni, v tem prazničnem decembru pa so ponovno podprli društvo UP-ornik iz Maribora. Za gospo, ki ji grozi deložacija, če ne poravna obveznosti do banke, so namreč namenili […]

Dokončno sanirali udor ceste v Šentilju

|

Država cesta v Šentilju, kjer je pred dvema tednoma na križišču ob uvozu na avtocesto prišlo do udora zaradi del v železniškem predoru, je od danes spet normalno prevozna. Kot so sporočili iz direkcije za infrastrukturo, so v ponedeljek dopoldne cestišče asfaltirali, popoldne pa izvedli označitev talne signalizacije, tako da je sanacija zaključena.

S predstavo do sredstev za “zimovanje”otrok

Društvo študentov Fakultete za gradbeništvo v ponedeljek, 10. decembra, pripravlja dobrodelno stand up, monokomedijo z naslovom “Profesor Kuzman mlajši“. Sredstva pridobljena z vstopnicami, bodo v Zvezi prijateljev mladine namenili za zimovanje socialno ogroženih otrok.

Občinski informator 936 (30.11.2018)

Tokrat v Občinskem informatorju: – Dan fakultete za strojništvo – Lednik odslej na čelu ASK Branik – JSKD Ruše obeležil 20 let delovanja – Pred stavbo kirurgije UKC Maribor postavili spomenik Semmelweisa