21:26, nedelja, 29.09.2024
Maribor

VIDEO: Otvorili drsališče v Rušah

Minuli konec tedna so v Rušah otvorili drsališče, drugič zaporedoma z disko drsanjem. Kot pravijo organizatorji, so na ta način izkoristili prednosti največjega drsališča na Štajerskem.

VIDEO: V Mariboru prostovoljstvo med mladimi priljubljeno

|

5. decembra smo obeležili Mednarodni dan prostovoljstva. Panoga je še posebej priljubljena v Mariboru, kjer se številne organizacije vključujejo v izvajanje prostovoljstva in nesebične pomoči drugim. Koordinator lokalne mreže “Prostovoljstvo v Mariboru” je organizacija Pekarna Magdalenske mreže.

VIDEO: Za boljše življenje invalidov

|

V tednu, ko obeležujemo svetovni dan invalidov, so predstavniki mariborskega sveta invalidov na svečani seji izpostavili pobudo za izvajanje osebne asistence tudi tistim invalidom, ki jih novi Zakon o osebni asistenci zdaj ne vključuje. S tem predlogom in s svojimi drugimi aktivnostmi je Svet invalidov MO Maribor ponovno pokazal, da je prerasel vlogo posvetovalnega telesa, […]

VIDEO: Tradicionalna krvodajalska akcija v Rušah

||

V Občini Ruše vsako leto poteka krvodajalska akcija, ki jo organizira Krajevna organizacija Rdečega križa Ruše. Tudi tokrat so se v prostorih Dijaškega doma Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše zbrali številni, ki so darovali kri.

Mariborski rokometaši na gostovanje v Koper

|

Rokometaše kluba Maribor Branik to soboto čaka težko gostovanje na Obali, kjer bodo skušali presenetiti moštvo Kopra na parketu njihove Bonifike. Zahtevne tekme, ki jih čakajo v decembru, so otvorili z zmag nad Dobovo.

Ilka Štuhec išče nove izzive

Beli cirkus se je po koncu severnoameriške turneje preselil v Evropo. Žensko karavano svetovnega pokala v alpskem smučanju čakata preizkušnji v superveleslalomu in paralelnem slalomu v St. Moritzu, moške pa veleslalom in slalom v Val d’Iseru. Prva slovenska favoritinja bo Ilka Štuhec, ki želi svojo formo preizkusiti tudi v paralelnem slalomu.

Sprli sta se oskrbovanki

|

Mariborski policisti so sporočili, da sta se včeraj v enem izmed domov za ostarele v Mariboru, sprli oskrbovanki stari 82 in 68 let. Med prepirom je starejša huje poškodovala mlajšo.

V Mariboru si 6/2018-2019: UKC Maribor

Tokrat v Mariboru si o aktualnih problemih v UKC Maribor na področju financiranja in tudi o tem kakšen posluh oz. neposluh ima država do UKC Maribor.