19:26, nedelja, 29.09.2024
Maribor

Občinski informator 944 (19.12.2018)

Tokrat v Občinskem informatorju: – Fištravec in Arsenovič izvedla primoredajo poslov – Maribor predal naziv Evropska prestolnica športa – Mariborski SERŠ ob 70. obletnici do energetske sanacije – Poklon ob 100-letnici rojstva heroja Mihajela

VIDEO: Ilka pripravljena na nove zmage

Kljub stresnemu začetku sezone, se je Ilka Štuhec po 21 mesecih regeneracije po poškodbi vrnila v velikem slogu. “Glede na zadnje tekme sem zadovoljna, seveda,” je z nasmeškom dejala Ilka.

V Mariboru zaživelo drsališče

|

Na mariborskem Trgu generala Maistra je včeraj vrata odprlo Čarobno drsališče, na katerem bodo lahko zimski navdušenci uživali vse do 2. marca. Gre za 800 kvadratnih metrov veliko drsalno površino, sredi katere stoji fontana, sestavljena pa je iz osrednjega drsališča in 140 metrov dolge krožne drsalne steze, ki pelje proti Vinagovi kleti.

V Mariboru zaprisegel novi župan

Novoizvoljeni župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je z včerajšnjo potrditvijo na ustanovni seji mestnega sveta prevzel vodenje drugega največjega mesta v Sloveniji. Pri potrjevanju mandatov mestnih svetnikov z njegove liste se je zaradi pritožb nekoliko zapletlo, a na koncu je bilo potrjenih vseh skupno 45 mest v mariborskem mestnem svetu.