19:26, nedelja, 29.09.2024
Maribor

Magna prejela okoljevarstveno dovoljenje za lakirnico

Agencija za okolje (Arso) je avtomobilski multinacionalki Magna izdala za zdaj še nepravnomočno okoljevarstveno dovoljenje za obratovanje njene lakirnice v Hočah, so danes sporočili z agencije. Ko bo uradna izdaja dokumenta, ki ga potrebujejo za zagon proizvodnje, potrjena, bodo to objavili na spletu, so še zapisali na agenciji.

Občinski informator 945 (21.12.2018)

Tokrat v občinskem informatorju – 1. konstitutivna seja Mestne občine Maribor – Študenti zbirali sladkarije in igrače – Ilka v novo leto po nove zmage – V Mariboru otvorili mestno drsališče – Božiček obdaril otroke na pivolski tržnici

Mariborski rokometaši za konec leta premagali Loko

|

Mariborčani so naredili velik posel in na domačem parketu premagali neposrednega konkurenta za končnico za prvaka, moštvo Urbanscape Loke. S tem zasluženo na zimski premor odhajajo kot 4. moštvo Lige NLB.

Filip Flisar v italijanskem Innichenu do uvrstitve sezone

Na tretji tekmi letošnjega svetovnega pokala v smučarskem krosu in drugi v italijanskem Innichenu je zmagal Švicar Joos Berry, drugo in tretje mesto sta zasedla francoska brata Bastien in Jonathan Midol. Slovenec Filip Flisar je s 15. mestom prišel do uvrstitve sezone.

Na predvečer božiča bodo po cerkvah potekale polnočnice

||

Na predvečer božiča, ko kristjani pričakujejo rojstvo Jezusa Kristusa, bodo po cerkvah potekale polnočnice, še pred tem pa bodo verniki v družinskem krogu postavili jaslice in božično drevesce. V ljubljanski stolnici bo mašo vodil ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, v mariborski pa nadškof metropolit Alojzij Cvikl.

VIDEO: Ptuj v pričakovanju 1950-letnice mesta

Prejšnji teden je v Hotelu Mitra na Ptuju v sklopu 1. Festivala Mitraizma potekala prireditev Ptuj 1950+, kjer je bil predstavljen program Ptuj1950+, s katerim bodo avtorji ustrezno obeležili prihajajočo 1950. obletnico prve pisne omembe današnjega Ptuja (Tacit, Legio XIII Gemina) in postavili smernice za nadaljnji razvoj.