5:35, petek, 27.09.2024
Maribor

VIDEO: Poslanci Kluba 7 in Arsenovič o izčrpavanju DEM in odpravi vinjete na hitri cesti

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je danes gostil poslanke in poslance Državnega zbora, ki prihajajo s tega območja, gre za tako imenovani Klub 7. Govorili so o možnostih sodelovanja za dosego skupnih ciljev v prid regiji. Med drugim si bodo skupaj prizadevali za ustavitev izčrpavanja Dravskih elektrarnah Maribor in ukinitev vinjet na hitri cesti […]

Za deficitarne poklice tisoč štipendij

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je danes na spletni strani in na portalu eUprava objavil nov razpis za pridobitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2019/2020. Dijaki bodo vlogo lahko oddali od 15. junija do 20. septembra. Sklad bo podelil 1000 štipendij po 100 evrov mesečno.

Zasegli orožje in prepovedano drogo

Policisti Policijske postaje Ruše so zaradi groženj bivši partnerki in njenim sorodnikom oz. zaradi nasilja v družini, na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 49-letnem občanu iz okolice Slovenske Bistrice. Med hišno preiskavo so policisti zasegli malokalibrsko puško in drogo, za katero sumijo, da je konoplja.

Smuka v dolino tudi po Čopki

Na Mariborskem Pohorju so to nedeljo razveselili smučarje z odprtjem Čopove proge, po kateri lahko smučate v dolino. Do snežnega stadiona se tako lahko prismučate po dveh progah.

Mariborčani na Mednarodnih igrah šolarjev osvojili 4 kolajne

|||

Konec preteklega tedna se je v Maribor vrnila 21-članska odprava mariborskih športnikov in trenerjev, ki so sodelovali na Mednarodnih igrah šolarjev v ameriškem Lake Placidu. Več kot navdušeni pa smo lahko nad rezultati in predstavami, s katerimi so športniki predstavljali mesto Maribor. Skupno so na igrah osvojili eno zlato in tri bronaste kolajne.

Mariborski Branik okrepil Bogunović

Vodstvu Rokometnega kluba Maribor Branik je v svoje vrste uspelo zvabiti izkušenega hrvaškega levega zunanjega igralca, Gorana Bogunovića. 29-letni Splitčan, ki je kar 14 sezon preživel v klubih v tujini, je že igral v slovenski ligi. Najprej je branil barve Trebnja, nato Kopra, s katerim se je v sezoni 2011/12 uvrstil v ¼ finala Lige […]

Občinski informator 953 (11.1.2019)

Tokrat v občinskem informatorju: – Vijoličasti znova na starih tirnicah – Organizatorji Zlate lisice v polni pripravljenosti – Število obolelih za gripo narašča

FOTO: Na Alma Mater Europaea sprejeli Žensko leta 2018

||||

Na Alma Mater Europaea – ECM so minuli konec tedna pripravili sprejem za Žensko leta 2018 Polono Lah, ki je med drugim tudi njihova študentka Socialne gerontologije. Ob tem pa so se zahvalili tudi direktorju Doma Danice Vogrinec Marku Slaviču, kjer je Lahova zaposlena kot vodja projektov, za njihove dosežke v preteklem letu.

Ptujski mestni svetniki na izredni seji o več kadrovskih zadevah

||

Ptujski mestni svetniki so minuli četrtek na svoji prvi izredni seji v novem mandatu, na kateri so opravili le nekaj kadrovskih imenovanj. Imenovali so predstavnike v posameznih odborih in komisijah mestnega sveta, zaradi izvolitve Nuške Gajšek za županjo pa so Sonjo Purgaj potrdili za nadomestno svetnico iz vrst SD.