17:23, nedelja, 29.09.2024
Maribor

Umrl najtrofejnejši finski smučarski skakalec Matti Nykänen

|

Včeraj je v starosti 55 let umrl legendarni finski smučarski skakalec Matti Nykänen. Status legende si je pridobil predvsem zaradi svojih dosežkov. Osvojil je namreč kar pet olimpijskih medalj, od tega štiri zlate, ter devet odličij na svetovnih prvenstvih. Zbral je še 46 zmag v svetovnem pokalu. Znano je, da je Nykänen po koncu kariere […]

VIDEO: Stava je padla: “Tribune bojo polne!”

V Ljudskem vrtu so danes pripravili posebno novinarsko konferenco, na kateri sta se besedno “spopadla” igralec Gorazd Žilavec in Matjaž Šalamun Šalca. Žilavec kot navijač Mure, Šalca kot navijač Maribora in stava je padla. “Tribune bojo polne,” sta napovedala.

Aerodrom Maribor po odpovedi najemne pogodbe v negotovosti

Pristojnim na infrastrukturnem ministrstvu se po nedavni enostranski prekinitvi najemne pogodbe s strani kitajskih lastnikov družbe Aerodrom Maribor ne mudi z iskanjem rešitve, čeprav je lahko od 15. julija, ko se izteče odpovedni rok, vprašljiv kakršenkoli promet na mariborskem letališču. S tem pa je vprašljiva tudi usoda tam zaposlenega osebja.

Na pokopališču Pobrežje nameravajo zgraditi poslovilno dvorano

Na mariborskem pokopališču Pobrežje nameravajo zgraditi poslovilno dvorano. V novem večnamenskem kompleksu, ki bo nastal na sedanjem parkirišču za cvetličarno, bodo tudi novi prostori za sprejem strank in skladiščni prostor za cvetličarno, napovedujejo v Pogrebnem podjetju Maribor.

V Selnici ob Dravi bodo dobili novi vrtec

V Selnici ob Dravi so začeli pripravljati projektno dokumentacijo za izgradnjo novega vrtca. “Vsi v občini se strinjamo, da je prioritetna naloga pridobiti nov vrtec, saj je obstoječi star, premajhen in neprimeren za delo in bivanje naših otrok, ki si jih želimo veliko v naši občini,” je povedala nova županja Vlasta Krmelj.