13:20, nedelja, 29.09.2024
Maribor

Ptujčan v kritičnem odseku vozil več kot dvakrat prehitro

||

Policisti Policijske postaje Ptuj, na kritičnem odseku glavne ceste med Hajdino in Slovensko Bistrico, permanentno vsak dan izvajajo aktivnosti nadzora cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju tistih kršitev, ki so najpogosteje vzrok prometnim nesrečam z najhujšimi posledicami.

Ali bo NK Maribor v letu 2020 igral tekme v Stožicah?

||||

Prenova Zahodne tribune Ljudskega vrta se znova zamika. Že oktobra leta 2017 so svetniki potrdili, da bodo kmalu začeli celovito prenovo stadiona. Dve leti kasneje, z novim vodstvom pa očitno prihaja do novih zamikov. V proračunu Mestne občine Maribor za leto 2019 je namreč predvidenih 96 tisočakov za pripravo investicijske dokumentacije, medtem ko Zahodna tribuna v osnutku […]

Ta vikend zaključujejo smuko v dolino

|

To soboto, 2. marca, na Mariborskem Pohorju uradno zaključujejo smuko do doline, kar bodo pospremili s posebnimi cenejšimi vozovnicami in pestrim glasbenim programom. Ta se bo odvijal tako v ciljni areni Snežnega stadiona kot v izteku Čopove proge.

V svetu odraslih 16/2018-2019 (25.2.2019)

V videu si oglejte tokratno oddajo V svetu odraslih. Govorili smo o Drinkologiji, o pustovanju, ki ga pripravljajo na ŠOUM-u prihodnji torek. Bili pa smo tudi na simpoziju z naslovom 2. svetovna voja – miti in resničnost, kjer sta zgodovinski oddelek Filozofske fakultete Maribor in Mednarodni raziskovalni center II. svetovne vojne Maribor podpisala pogodbo sodelovanja.

V Mariboru ta vikend največje slovensko tekmovanje v video igrah

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI) bo ta vikend, 2. in 3. marca, potekalo največje slovensko tekmovanje v video igrah. Na dogodku EPICENTER FERI LAN 18 pričakujemo več kot 500 igralcev in obiskovalcev.

Leben ponudil odstop, Šarec bo odločitev sporočil popoldne

Premier Marjan Šarec bo danes ob 16. uri javnosti sporočil svojo odločitev glede ponujenega odstopa ministra za okolje in prostor Jureta Lebna. Doslej se o očitkih glede naročila makete drugega tira, ki letijo tudi na Lebna, Šarec še ni jasno izrekel, saj je menil, da gre predvsem za “stvar SMC iz prejšnjega mandata”.

V Dupleku na pustno soboto tradicionalna pustna povorka

Pust je v Sloveniji izredno popularen in predstavlja običaj odganjanja zime ter slavljenje prihoda pomladi. Pustna sobota je letos 2. marca in jo bomo s tradicionalno pustno povorko obeležili tudi v naši občini. Povorka bo kot vsa leta do sedaj, potekala po nespremenjeni trasi od Zgornjega Dupleka in vse do Spodnjega Duplek, kjer bomo tudi […]