13:17, nedelja, 29.09.2024
Maribor

Cesta Ptuj – Zavrč zaradi tovornjaka na nabrežini Drave zaprta

Danes, okoli 11.35 se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti Ptuj– Zavrč, izven naselja Dolane oz. pri gradu Borl. Takrat je 43-letni voznik tovornega vozila vozil iz smeri Mednarodnega mejnega prehoda Zavrč proti Ptuju. Izven naselja Dolane je vozil preblizu desnemu robu vozišča, zaradi tega zapeljal s ceste in se prevrnil na bok, na […]

Policisti iščejo očividce nesreče v Bohovi

Mariborski policisti ugotavljajo okoliščine prometne nesreče, ki se je zgodila v nedeljo v okolici naselja Bohova. Neznani mopedist, ki je peljal po levem vozišču, je z roko trčil v 79-letno kolesarko. Ob trku je kolesarka padla in se huje poškodovala. Policisti iščejo morebitne očividce in v nesreči udeleženega mopedista.

VIDEO: Snagine položnice med 50-70 odstotkov dražje

|

Občanke in občani Mestne občine Maribor bodo po novem očitno plačevali višje položnice odvoza komunalnih odpadkov. Ceno naj bi povišali med 50-70 odstotkov na zabojnik. Ali je torej izgradnja 12,5 milijonov evrov težke sortirnice v Mariboru bila zaman?

Trajkovič v Belgiji osvojil srebro

|

V Lommelu poteka Odprto prvenstvo Belgije. Gre za enega močnejših turnirjev v Evropi, saj ima oznako G2. Prvi tekmovalni dan je bil namenjen članom. Med 618-timi prijavljenimi tekmovalci so bili štirje Slovenci. Znova je bil odličen Ivan Trajković, ki je osvojil drugo mesto.

Kmalu spomladanski Teden restavracij

Konec marca bo po vsej Sloveniji spet potekal Teden restavracij, ki bo v tokratni spomladanski izvedbi v desetih dneh združil 105 slovenskih gostiln in restavracij. Osem jih bo sodelovalo prvič. Organizatorji želijo s spomladansko in jesensko izvedbo privabiti skupno 100.000 gostov.