11:20, nedelja, 29.09.2024
Maribor

VIDEO: Nas do zaprtja mariborskega letališča loči le še 100 dni?

|

Kaj se bo zgodilo z mariborskim letališčem čez 100 dni, oziroma kaj bo po 15. juliju? Po zapletih povezanih s širitvijo letališča, je dosedanji najemnik januarja letos odpovedal najemno pogodbo. Ker je najemnik z letališčem dolžan upravljati šest mesecev po odpovedi pogodbe, nato pa letališka infrastruktura preide nazaj v upravljanje Republike Slovenije, na Ministrstvo za […]

VIDEO: Civilna iniciativa protestirala na Ormoški cesti

|

Danes točno ob 11:00 uri je Civilna iniciativa za ptujsko obvoznico uresničila svojo napoved in z mirnim protestom v obliki neprestanega prečkanja problematične Ormoške ceste, vnovič opozorila pristojne, da so življenjske razmere ob tej cesti nevzdržne. Protest so izvedli, saj kljub njihovim prizadevanjem, zahteve po preusmeritvi tranzitnega tovornega prometa ostajajo neuslišane.

VIDEO: Mariborski futsalisti premagali Litijane

Futsalisti FutureNer Maribor so prejšnji petek, 5. aprila, v dvorani Lukna s 6:5 odpravili futsaliste FC Litija. Odigrali so prvo tekmo polfinala  24. sezone 1. SFL proti trertjeuvrščenim Litijanom. Naslednja tekma bo v petek, 12. aprila v Dvorani Lukna, ko bodo Mariborčani znova poskusili premagati Litijane. 

VIDEO: Študentje “častili pol litra”

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je v sodelovanju z Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor (UKC) pripravila tradicionalno spomladansko krvodajalsko akcijo “Častim pol litra”. Veliko je bilo takšnih, ki so kri darovali prvič, se pa potem vsako leto radi tudi vrnejo.

VIDEO: Stračanek svetovni prvak, Pečnik evropski

||

Noč dvobojev v mariborski dvorani Tabor je postregla s spektaklom borilnih veščin. Večer je pripadel slovenskim borcem, ki so pokazali svojo kvaliteto in premoč. Zagotovo je največji izkupiček večera pripadel Žigi Pečniku, ki je osvojil naslov evropskega prvaka wako pro K1 in Gregorju Stračaneku, ki je po sedmih rundah osvojil naslov svetovnega prvaka wako pro full contact.

VIDEO: Tekači na prvem Teku zdravja preplavili Maribor

Ob svetovnem dnevu zdravja, 7. aprilu, so mariborske ulice preplavili tekači. V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so tako prvič organizirali tek zdravja, z namenom osveščanja po gibanju in zdravem načinu življenja.

Občinski informator 990 (8.4.2019)

Tokrat v občinskem informatorju: 1. Lista Andreja Fištravca z amandmaji do podpore proračuna 2. Utirjanje prvega satelita TRISAT 3. Dan fakultete za naravoslovje 4. Stračanek svetovni prvak, Pečnik evropski

Uspešno in odmevno delo raziskovalcev Medicinske fakultete v Mariboru

|

Raziskovalci Medicinske fakultete Univerze v Mariboru oziroma Centra za humano genetiko in farmakogenetiko, so v zadnjih nekaj letih dosegli nekaj vrhunskih znanstvenih dosežkov z objavami v najprestižnejših znanstvenih revijah, kot so Nature, The New England Journal of Medicine, Lancet, The Nature Genetics in podobne. Med članki so še posebej ponosni na objavo v reviji Nature, kjer […]

VIDEO: V Vuzenici čistilna akcija in Hiška eksperimentov

||

V Vuzenici je minulo soboto potekala čistilna akcija pod geslom “Očistimo Vuzenico”. Tokrat je v akciji sodelovalo okrog 500 udeležencev. Občanom so se priključili tudi osnovnošolci, ki so se poleg čistilne akcije udeležili še Hiške eksperimentov. Gre za tako imenovani mobilni raziskovalni center, ki je tokrat gostoval v Vuzenici.

Varnost živil v prehrani otrok

Nacionalni inštitut za javno zdravje opozarja, da je izbira zdravih in varnih živil v prehrani otrok izredno pomembna. Pri otrocih namreč imunski sistem še ni popolnoma dozorel, zato so bolj dovzetni za okužbe in zastrupitve. Ob upoštevanju preprostih pravil pri izbiri živil in pripravi hrane se tveganju lahko izognemo.