11:20, nedelja, 29.09.2024
Maribor

VIDEO: Podpora kandidaturi Ptuja za EPK 2025 precejšnja

Mestna občina Ptuj je danes sklicala prvi posvet o pripravi kandidature njihovega mesta za Evropsko prestolnico kulture (EPK) 2025. Tokrat so projekt predstavili lokalnim akterjem, ki bi lahko sodelovali pri projektu. Dvorana je bila polna do zadnjega sedeža, kar kaže na to, da je zanimanja za sodelovanje veliko, prav tako pa je podpora kandidaturi precejšnja.

V Hočah potrebno prekuhavanje vode

|

Prebivalci Občine Hoče-Slivnica boste zaradi vdora površinske vode v vodna zajetja in posledično povečanega tveganja, preventivno morali prekuhavati pitno vodo na vodovodnem sistemu Čreta. Ukrep velja do preklica. 

VIDEO: Župani Spodnjega Podravja o domu starostnikov in komunali

||

Na včerajšnjem kolegiju županov Spodnjega Podravja, so se dotaknili aktualnega dogajanja v zvezi z dvigom cen oskrbnine v vseh enotah ptujskega doma upokojencev. Seznanili so se tudi z informacijami s področja komunale, ki jih je podal direktor Komunalnega podjetja Ptuj, Janko Širec. Razprava med župani se je najbolj vnela pri dvigu cen oskrbnine doma upokojencev.

Vijoličasti jutri v tekmo z Domžalami

Po treh zaporednih zmagah, v vijol’čnem ritmu, nogometaši NK Maribora zaključujejo tretjo četrtino prvenstva. Jutri jih čaka tekma z Domžalami. “Vsaka naslednja tekma je še pomembnejša od prejšnje,” pravijo v mariborskem taboru.

VIDEO: Report 25/2018-2019 (9.4.2019)

|

V tokratni oddaji smo se z besedo selili v Selnico ob Dravi in Kulturno društvo Pavza, ki letos praznuje že 20. let delovanja. Oddajo smo nadaljevali s “spomladanskim čiščenjem” in društvom CAAP, predstavili pa smo tudi oddajo Vaše zdravje, naša skrb.

Na Univerzi v Mariboru srečanje parterjev projekta Programa za Podonavsko regijo S3-Clusters

Na Rektoratu Univerze v Mariboru se je v organizaciji Službe za prenos znanja in tehnologij odvijal dvodnevni sestanek koordinatorjev oz. partnerjev projekta Programa za Podonavsko regijo S3-Clusters, namenjen razvoju grozdov na področju pametne specializacije področja pametne prehrane in kmetijstva. Kar 30 udeležencev prihaja iz Romunije, Nemčije, Madžarske, Hrvaške, Slovaške, Bolgarije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Moldavije, […]