9:14, nedelja, 29.09.2024
Maribor

FOTO in VIDEO: Na Pohorju odkrili bodeče žice speljane med drevesi

|||

Prihajajoči vikend bo mariborsko Pohorje prizorišče svetovnega pokala v downhillu. Vse je nared za pričetek tekmovanja, vendar bo pospremljeno z grenkim priokusom. Ob pregledu proge so tekmovalci naleteli na grozljiv prizor napete žice med drevesoma. Organizatorji tekmovanja so dejanje ostro obsodili, policisti dogodek že preiskujejo. 

VIDEO: V Rušah sprejeli proračun

Brez zapletov na občinski seji Občine Ruše tudi tokrat ni šlo. 4. redna seja se je namreč začela zelo podobno kot 3., saj je županja Urška Repolusk tudi tokrat sejo začela s podukom medijem, katere točke dnevnega reda seje bo dovolila snemati in katerih ne.

V študentskem kampusu danes “Tržnica brez svinjarije”

|||

Mariborska študentska organizacija je v sodelovanju z Ekologi brez meja april namenila okoljskim temam oziroma problematiki onesnaževanja in degradacije okolja. Številne aktivnosti skozi ves mesec bodo sklenili z današnjim zaključnim dogodkom, ko bo od 14. ure naprej v študentskem kampusu na Gosposvetski potekala Tržnica brez svinjarije.

Ta konec tedna v Hočah že tradicionalno Jurjevanje

V nedeljo, 28. aprila 2019 se bo v Hočah odvijal kulturni praznik, Jurjevanje 2019. Dan se bo začel s sveto mašo v cerkvi Svetega Jurija v Hočah, nadaljeval z blagoslovom konj pred Kulturnim domom Hoče in proslavo v sodelovanju z društvo dr. Antona Murka. Krajevni praznik krajevne skupnosti Hoče bo spremljal pester otroški in športni […]

Na čelu ptujskega gledališča še naprej Peter Srpčič

Ptujski mestni svetniki so včeraj Petru Srpčiču podelili nov petletni mandat za vodenje tamkajšnjega mestnega gledališča. Režiserju po izobrazbi se je drugi mandat iztekel konec marca, zato je zadnje tedne gledališko hišo, ki sicer nima svojega igralskega ansambla, vodil kot vršilec dolžnosti. Na razpis so se sicer prijavili štirje kandidati.