9:12, nedelja, 29.09.2024
Maribor

Mariborski svetniki sprejeli dvig cen komunalnih storitev

|

Mariborski mestni svetniki in svetnice so danes zasedali na 1. izredni seji na kateri so razglabljali o dvigu cen odvoza komunalnih odpadkov podjetja Snaga. Direktor Snage Cveto Žalik je svetnikom pojasnil, da do dviga cen mora priti zaradi razmer na tržišču. V burni razpravi pa so svetniki in svetnice imeli mešane komentarje glede višjih položnic Snage. S […]

VIDEO: Pohorje kmalu prizorišče svetovnega pokala v downhillu

Mariborsko Pohorje bo ta vikend prizorišče tekme svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu – downhillu. Oči slovenske javnosti bodo tudi tokrat uprte v Moniko Hrastnik, Slovenko, ki tudi tokrat lahko doseže vrhunski rezultat. Otvoritev sledi danes ob 17. uri na Tyrševi središču Maribora.

Mariborski policisti s poostrenim nadzorom voznikov motornih koles in mopedov

V času od 15. do vključno 28. 4. 2019 na območju Policijske uprave Maribor policisti izvajajo poostrene aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil. V sklopu izvajanja teh aktivnosti so na območju celotne policijske uprave v nedeljo, 21. 4. 2019, v času od 12.00 do 19.00, izvedli poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom […]

Ptujska bolnišnica po treh mesecih s presežkom

Ptujska bolnišnica je prve tri mesece letošnjega leta v skladu s finančnim načrtom, ki že konec tega leta predvideva uravnoteženo poslovanje, ustvarila skoraj 15.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki. Kot je na današnji seji sveta zavoda povedala direktorica Anica Užmah, so posebno pozornost namenili čim večji realizaciji programov.

Nogometaši Maribora drugi finalisti pokala Slovenije

Nogometaši Maribora so drugi finalisti pokala Slovenije. Na povratni tekmi v Murski Soboti sta se Muro in Maribor razšla z nedoločenim izidom 1:1 (0:0). Prva tekma se je končala z 1:0 za Maribor. V torek si je finale zagotovila Olimpija Ljubljana, ki je s skupnim izidom 6:1 izločila Aluminij.