9:13, nedelja, 29.09.2024
Maribor

FOTO: Slavnostni sprejem mladih svetovnih prvakov v taekwondoju

|

V Športnem centru Barada so danes pripravili slavnostni sprejem za mlade tekmovalce, ki so iz Svetovnega prvenstva v Nemčini, prinesli kar 11 medalj. Slovenci tako ostajamo v vrhu med taekwondoisti jn se za prihodnost tega športa ni za bati, vsaj v Mariboru ne. 

Na glas 23/2018-2019 Evropske volitve

V tokratni oddaji Na glas smo na glas govorili o evropskih volitvah. Evropski državljani bomo namreč konec maja izbirali svoje predstavnike v Evropskem parlamentu. V Sloveniji bomo predstavnike volili v nedeljo 26. maja. Tudi Štajerci oziroma Mariborčani bomo imeli svoje predstavnike. V tokratni oddaji so se nam predstavili trije. Gospod Andrej Rajh, kandidat Stranke Alenke […]

Slovenska vojska začenja regijske mednarodne vojaške vaje

|

Slovenska vojska skupaj z vojskami petindvajsetih zavezniških in partnerskih držav začenja regijske mednarodne vojaške vaje, namenjene večji usposobljenosti pri zagotavljanju varnosti in ohranjanju miru v regiji. Vaje bodo trajale do 22. junija, do takrat pa je ponekod po Sloveniji pričakovati povečan promet vojaških vozil in prelete letal.

Nekdanji predsednik mariborske SDS Zvone Zinrajh izstopil iz stranke

Zinrajh je vodenje lokalnega odbora SDS prevzel oktobra 2016, ko je odstopil Gregor Pivec. Pred lanskimi lokalnimi volitvami se ga je omenjalo kot možnega kandidata SDS za župana Maribora, a je nato stranka presenetila z odločitvijo, da podpre župansko kandidaturo Franca Kanglerja (NLS).

Vlomil v podjetje v okolici Ptuja

Neznani storilec je med 25. aprilom in 5. majem, vlomil skozi dvoriščna vrata in si tako omogočil vsto pna dvorišče enega izmed podjetij v okolici Ptuja. Odtujil je talno tehtnico za težja bremena, poskusil je odtujiti tudi viličarja.

V Vrtcu Pekre zamenjali sporni bojler

|||||

V mariborskem Vrtcu Pekre so zamenjali sporni bojler, zaradi katerega so imeli težave z vodo. Ker še niso prejeli rezultatov analize zadnjega odvzema vzorcev, zaenkrat ostajajo omejitve uporabe vode v veljavi. Ravnateljica Marjanca Karba poudarja, da so ukrepi izključno preventivne narave, zato zdravje otrok ni ogroženo.

Kljub borbenosti Gorenje boljše

|

Rokometašem mariborskega Branika minulo soboto v domačem Taboru ni uspelo presenetiti favoriziranega Gorenja, ki je bilo boljše z rezultatom 22:28.

Občinski informator 1000 (3.5.2019)

Tokrat v občinskem informatorju: – Majska drevesa postavili v Hočah, Slivnici, Destrniku, Dupleku in v Sv. Trojici – Kresovali v Rušah, Hočah, na Ptuju in na Muti