7:22, nedelja, 29.09.2024
Maribor

VIDEO: Vijoličasti v derbi lačni golov

Pred jutrišnjim derbijem med NK Maribor in NK Olimpijo, v taboru vijoličastih napovedujejo, da bodo igralci lačni golov. Za derbi je na voljo le še 300 vstopnic, zato pričakujejo tudi dobro navijaško vzdušje in podporo s tribun.

Junija na Pohorju že 6. BraveRun

|||

Na Mariborskem Pohorju se bo 1. junija že šesto leto zapored odvijala vse bolj prepoznavna tekaška prireditev Visit Pohorje BraveRun. Ta je letos prvič umeščena tudi v program Športnega vikenda Maribora. Udeleženci Teka pogumnih boste lahko izbirali med tremi različnimi progami, dolgimi 3, 5 in 10 kilometrov.

Cesta Ruše-Puščava zaradi plazu zaprta (dopolnjeno)

||

Kot so zapisali na Prometno informacijske centru, je cesta pri Falski pečini zaradi plazu zaprta. Kot so sporočili it Direkcije za ceste RS, je cesta zaprta za ves promet, obvoz pa je urejen po vzporedni glavni cesti, odsek Ruta – Maribor (Koroški most). 

Bo Maribor dobil pametno ulico?

|

Na Univerzi v Mariboru so gostili konferenco na temo pametnih mest in vasi. Množična udeležba na dogodku je po besedah rektorja Zdravka Kačiča pokazala veliko zanimanja za ta koncept in priložnosti, ki izvirajo iz njega. Univerza, ki je ustanovila Center za pametna mesta in skupnosti, bo pri tem delovala predvsem kot povezovalec različnih deležnikov.

Parada ponosa prvič v Mariboru

Mladinski kulturni center Maribor bo v sodelovanju z romunsko organizacijo Go Free v okviru mednarodnega projekta Združeni s ponosom (United with PRIDE) v Mariboru organiziral prvo Parado ponosa, ki se bo zgodila 29. junija 2019. Prva dogodka povezana s parado pa se bosta zgodila že 17. maja 2019, ob mednarodnem dnevu boja proti homofobiji, transfobiji […]