7:23, nedelja, 29.09.2024
Maribor

Na Strojni šoli Ptuj poteptali demokracijo?

V Šolskem centru Ptuj te dni potekajo postopki imenovanja treh ravnateljev. Precej napeto ozračje je na Strojni šoli Ptuj, kjer so z načinom imenovanja tamkajšnejag ravnatelja oziroma ravnateljice precej nezadovoljni učitelji, dijaki in njihovi starši. Vsi namreč podpirajo sedanjega ravnatelja Bojana Lampreta, ki na svetu zavoda ni dobil zadostne podpore.

Nov datum Lampiončkov

Tradicionalna študentska prireditev Lampiončki je zaradi napovedanega slabega vremena prestavljena na torek, 21. maja. S prestavitvijo datuma želijo organizatorji obiskovalcem zagotoviti boljše doživetje v mariborskem študentskem kampusu Gosposvetska.

VIDEO: Kakšen Maribor si želimo?

Končal se je projekt Kakšno Slovenijo si želimo – Kakšen Maribor si želimo, ki je v enem letu na različnih plasteh povezal mariborske učence in dijake. Društvo Jasa je pripravilo še zaključno prireditev v Narodnem domu Mariboru, kjer so odprli razstavo ubesedenih in upodobljenih premišljanj učencev in dijakov o Mariboru in Sloveniji, skupaj z razpravo. […]

Prvo Brainobrain tekmovanje v Mariboru

|

Preteklo nedeljo, 12. maja so se v Mariboru, na 1. Mariborskem Brainobrain tekmovanju, zbrali Brainobrainovci iz Maribora in Ptuja. Več kot 100 otrok, se je na OŠ Prežihovega Voranca pomerilo v računanju v mentalni aritmetiki. Namen tekmovanja je motivacija otrok, njihovih staršev, druženje vseh mariborskih brainobrainovcev, širjenje pripadnosti in praznovanje odličnosti.

V Mariboru srečanje partnerjev projekta WINPOL o zbiranju odpadkov

Jutri se začne v mariborskem hotelu City dvodnevno srečanje partnerjev evropskega projekta WINPOL, na katerem bo sodelovala tudi mariborska Snaga. Partnerji bodo predstavili primere dobrih praks pri ravnanju z odpadki, hkrati pa tudi razvoj lastne strategije od leta 2020 do 2025.

FOTO: Vikend v Destrniku tudi v znamenju petja in pesmi

|||||

Ta konec tedna v Destrniku je med drugim zaznamovalo petje in pesem. Minuli petek je v Volkmerjevem domu kulture potekalo Srečanje ljudskih pevcev in godcev »Zapojmo in zaigrajmo po domače«, včeraj pa še Letni koncert ženskega pevskega zbora »Pozdrav pomladi.