7:25, nedelja, 29.09.2024
Maribor

Mariborčani osvojili naslov državnega prvaka

Nogometaši Maribora so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Celje s 3:1 (0:1) in si s tem tri kroge pred koncem zagotovili 15. naslov državnega prvaka. Pred branilko naslova in drugouvrščeno Olimpijo imajo nedosegljivih 11 točk prednosti.

Ruše se ne držijo dogovora z mariborsko občino

||

Politika vodenja občine Ruše postaja vedno bolj zaskrbljujoča za dobrobit občank in občanov. Kot smo lahko že mediji začutili, ruški županji Urški Repolusk ni znana kultura komuniciranja, prav tako ji očitno ni poznana poslovna kultura, tokrat do Mestne občine Maribor, s katero so prekinili komunikacijo vezano na priključitev na čistilno napravo v Dogošah, račun pa bodo […]

VIDEO: Ključni deležniki za enakomeren razvoj države

Po današnjem sestanku županov občin kohezijske regije Vzhodna Slovenija in predstavnikov poslanskih skupin Državnega zbora ter predstavniki Univerze v Mariboru je jasno, da je namen izvajanja kohezijske politike zmanjšati neskladje med različnimi regijami in zaostalost manj razvitih regij. V obstoječem operativnem programu za izvajanje kohezijske politike se kljub večjemu deležu razpoložljivih sredstev za Vzhodno kohezijsko regijo, […]

Slovenska vojska med drugim poziva h kadrovski krepitvi

V spomin na 15. maj 1991, ko so slovenski naborniki vojaški rok začeli služiti izključno v Sloveniji, danes praznujemo dan Slovenske vojske. Na torkovi osrednji slovesnosti v Cerkljah ob Krki je predsednik republike Borut Pahor izpostavil potrebo po posodobitvi vojske, načelnica generalštaba Alenka Ermenc pa kadrovski primanjkljaj v njenih vrstah.

Za boljšo oskrbo in samooskrbo z energijo

||

Energetska agencija za Podravje je skupaj s Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko mariborske univerze pripravila konferenco o vzpostavljanju in obratovanju mikroomrežij. Gre za vse pomembnejšo samooskrbo z električno energijo in lokalna omrežja. Konferenco so izvedli v okviru 28. Mednarodnega posvetovanja – Komunalna energetika in EU projekta PEGASUS, Interreg Mediteran.

Danes goduje “poscana” Zofka

||

Ledeni možje po ljudskem izročilu prinašajo hladne dni in deževje sredi maja, ne bodo razočarali. Danes se bo tako zgodila nova izrazita sprememba vremena, so povedali na agenciji za okolje. Goduje namreč sv. Zofija, v ljudskem jeziku znana kot “polulana” ali “uscana Zofka.”

Štirje slovenski taekwondoisti na SP v Manchester

|

Slovenska taekwondo reprezentanca se jutri odpravlja v angleški Manchester, kjer bo tekmovala na svetovnem prvenstvu. Tekmovanje se začne jutri, medtem ko bodo naši štirje reprezentanti tekmovali v soboto in v nedeljo. V soboto bo tekmovala Ana Petrušić, v nedeljo pa Dunja Lemajić, Patrik Divković in Ivan Trajković.

Bodo Mariborčani v Celju slavili naslov državnega prvaka?

||

Iz negativne energije nazaj v pozitivno. Še 4 tekme do konca prvenstva. Po nedeljski regeneraciji sta bila ponedeljkov in torkov trening že namenjena pripravam na naslednji izziv, naslednja postaja Celje. V finišu sezone znova ritem zaporednih tekem, le z enim ciljem, da postanejo državni prvak. Prednost Mariborčanov pred zasledovalci na državni lestvici je še zmeraj visoka […]

Lahko Mariborčani presenetijo “ranjene” Celjane?

|

Pred rokometaši Maribora Branika in Celja Pivovarne Laško je še zadnji štajerski derbi v sezoni. Ali lahko vijoličasti rokometaši presenetijo celjske, ki so prejšnji vikend doživeli poraz v polfinalu pokalnega tekmovanja, bomo v mariborski dvorani Tabor lahko videli že ta petek zvečer.