5:20, nedelja, 29.09.2024
Maribor

Mariborčani zmagoslavno dvignili pokal

|

Mariborčani so si sicer že 15. naslov državnih prvakov zagotovili na tekmi proti Celju, ki so jo dobili s 3:1, vendar so pokal zmagoslavno dvignili danes, na domači travi Ljudskega vrta.

Ilka Štuhec odvrgla opornico, zdaj misli usmerja v nove tekmovalne izzive

|

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je nedavno športno javnost razveselila s posnetkom, na katerem je odvrgla opornico in nakazala, da je poškodba kolena že povsem pozdravljena. Zdaj pa je s svetom delila še novico, da je uradno končala tudi postopek rehabilitacije po poškodbi in operaciji.

VIDEO: Tradicionalno srečanje upokojencev Selnica ob Dravi

|

Ob občinskem prazniku Selnica ob Dravi so se na prijetnem tradicionalnem druženju dobili tudi člani in članice Društva upokojencev Selnica ob Dravi. V društvu jih je približno 720, kar dobra polovica njih je izkoristila srečanje za obujanje prijateljskih vezi ob bogatem kulturnem programu srečanja.

Zveza društev kurentov z novim vodstvom

V sredo, 15. maja 2019, je na Ptuju potekala volilna konferenca Zveze društev kurentov, na kateri so delegati izvolili novo vodstvo. Na volilni konferenci je bilo prisotnih 19 od 23 delegatov z glasovalno pravico, ki so na javnem glasovanju s 13 glasovi ZA, 3 glasovi PROTI in 3 VZDRŽANIMI glasovi izvolili Aleša Ivančiča iz Etnografskega […]

V UGM dvodnevno dogajanje Art for Sale

Umetnostna galerija Maribor v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na dogodek Art for Sale. Gre za dvodnevni dogodek, ki bo potekal 30. in 31. maja in prvič v Sloveniji na enem mestu zbral pomembne regionalne akterje s področja zbiranja, prodaje in promocije sodobne vizualne umetnosti. 

Snaga zapira zbirni center na Streliški

|

Podjetje Snaga bo trajno zaprlo lokacijo zbirnega centra na Streliški cesti.  Uvozna pot na zbirni center je od začetka obratovanja postavljena na zasebnem zemljišču, lastnik tega zemljišča ki je lastnik zbirnega centra,pa je Mestno občino Maribor, obvestil, da bo zemljišče začel uporabljati za lastne namene.