3:21, nedelja, 29.09.2024
Maribor

Kako izboljšati varnost v prometu?

Strokovnjaki z različnih področij so na celodnevnem posvetu v Državnem svetu o varnosti cestnega prometa ocenili, da je v Sloveniji na tem področju še veliko priložnosti za izboljšanje stanja. Med izzivi so izpostavili nadzor v prometu, infrastrukturno stanje, izobraževanje mladih voznikov in vpeljevanje novih tehnologij v avtomobilizmu.

Usoda mariborskega letališča še vedno v negotovosti

Negotovost glede nadaljnje prihodnosti mariborskega letališča, potem ko se 15. julija sedanjemu najemniku izteče polletni odpovedni rok, v lokalnem okolju narašča. Na občini Hoče-Slivnica želijo, da se najde kakršnakoli rešitev, ki bi letališče ohranila pri življenju, Štajerska gospodarska zbornica pa se želi v reševanje aktivno vključiti.

Program rehabilitacije bolnikov s krvnimi raki možen tudi v Mariboru

Štajerski bolniki s krvnimi raki so dobili priložnost rehabilitacije v Mariboru. Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo (L&L) je namreč skupaj z Oddelkom za hematologijo in hematološko onkologijo in Združenjem hematologov Slovenije omogočilo program rehabilitacije za te bolnike tudi v Mariboru. Tako se jim ne bo treba voziti v Ljubljano. Vključijo pa se lahko […]

OŠ Selnica ob Dravi gostila tekmovanje “Kaj veš o prometu”

Konec maja je potekalo že tradicionalno medobčinsko tekmovanje Kaj veš o prometu. Letos je bila gostiteljica OŠ Selnica ob Dravi, sodelovali pa so še učenci iz OŠ Janka Glazerja Ruše in OŠ Lovrenc na Pohorju. Tekmovanje je razpisal Svet za preventivo v cestnem prometu (SPV) občine Selnica ob Dravi.

FOTO in VIDEO: Premiera novega dokumentarnega filma Ptujčana Tinčka Ivanuša

||

S pogledom na kozolce, ki umirajo stoje, je Tinček Ivanuša, tudi zaslužni občan Mestne občine Ptuj, dobil idejo za dokumentarni film “Kozolci na Slovenskem- podobe sedanjosti”. S svojo kamero je zadnjih pet let obiskoval kozolce po vsej Sloveniji in ustvaril enkratno predstavitev te slovenske posebnosti in dosegel vrh svojega filmskega dokumentiranja.

Meteorološki začetek poletja postregel z visokimi temperaturami

||

S 1. junijem se je začelo meteorološko poletje, kot naročeno pa se je po daljšem obdobju hladnega in deževnega vremena, tudi to izboljšalo. Sprememba je bila zelo hitra. Spomnimo, da je 30. maja čez dan bilo le okoli 15 stopinj Celzija, medtem ko so že 1. junija najvišje temperature presegle 25 stopinj Celzija. 

Na VSGT Maribor objavili nov razpis za direktorja

|

Potem ko dolgoletna direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem (VSGT) Maribor Helena Cvikl presenetljivo ni zbrala dovolj podpore za nov mandat, je začasno vodenje prevzela njena tekmica Tanja Angleitner Sagadin. Pred dnevi je bil objavljen že nov razpis za direktorja, na katerega se lahko vsi zainteresirani prijavijo do 14. junija.

Občinski informator 1013 (3.6.2019)

Tokrat v občinskem informatorju: 1. Za nami je 29. športni vikend Maribora 2. V Mariboru predstavili projekt za kmetovalce s sodobnim učnim okoljem 3. Na Račjem dvoru zasadili medovite rastline 4. V Hočah priredili že 3. tek pod Pohorjem 5. V Dupleku 10. Duplek Art privabil 43 umetnikov