3:23, nedelja, 29.09.2024
Maribor

Med povzročitelji nesreč več vinjenih kot lani

|

Vožnja pod vplivoma alkohola tudi na podravskih cestah še vedno predstavlja ključni sekundarni dejavnik prometnih nesreč. Delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih se je na območju Policijske uprave Maribor v prvih petih mesecih celo nekoliko zvišal v primerjavi z enakim obdobjem lani in je znašal 9,2 odstotka, kar je nad zastavljenim ciljem.

Razstava in dobrodelna dražba fotografij sončnih vzhodov na Pohorju

|

V kavarni in lounge baru Nana v Mariboru so odprli fotografsko razstavo fotografij s Pohorja, ki so jo imenovali Razstava najlepših sončnih vzhodov z najlepšega hriba nad najlepšim mestom. Avtorja fotografij sta fotoreporter Marko Pigac in predsednica Društva TOP Martina Rauter. Po odprtju so pripravili tudi dražbo treh fotografij, izkupiček pa namenili v humanitarne namene […]

Zvečer močni nalivi, možna tudi toča

|

Popoldne in zvečer bodo nekatere nevihte predvsem v severovzhodni in vzhodni Sloveniji spremljali močni nalivi, ob katerih lahko narastejo hudourniški vodotoki, so sporočili iz Uprave za zaščito in reševanje, kjer ne izključujejo možnosti toče.

Ali so v juhi iz vrečke sploh gobe?

Gobova juha je med Slovenci priljubljena jed. Eni jo pripravijo sami iz osnovnih sestavin, drugi preprosto posežejo po juhi iz vrečke, ki res ne zahteva posebnih kuharskih veščin. A na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) opozarjajo ima s pravo domačo gobovo juho bolj malo skupnega.

26 – letnik se je znesel nad očetovim psom

Policisti so sporočili, da je danes,  okoli  3.  ure  ponoči, 26-letni domačin iz območja Policijske postaje Šentilj, z železno palico udaril psa, ki je last njegovega očeta. Psa je poškodoval do te mere, da se ne more premikati.

Z užitnimi krožniki nad plastiko

Poljski izumitelj Jerzy Wysocki se s svojimi užitimi krožniki za enkratno uporabo bori proti plastičnim odpadkom. Krožnike iz ostankov pšeničnih otrobov je izumil pred 15 leti, sedaj pa jih letno izdela 15 milijonov. Proizvodnja se bo verjetno po uveljavitvi evropske direktive o prepovedi plastike za enkratno uporabo še povečala.

Zaostreni pogoji financiranja v zasebnih vrtcih bi povzročili dodatno razslojevanje družbe

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na svoji spletni strani objavilo predlog sprememb Zakona o vrtcih. Pomembna predlagana sprememba je, da bi novela uvedla spremembe v višini sredstev, ki jih za posameznega otroka dajo občine. Te naj bi po novem namreč odločale v določenih primerih, ali bodo zasebnemu vrtcu zagotavljale 85 odstotkov sredstev na […]

Maribor bo spet ZZrolano mesto

|

V nedeljo, 16. junija ob 16. uri Zdrava zabava pripravlja že šestnajsto edicijo športno rekreativne prireditve ZZrolano mesto. Dogodek je edinstven v državi pa tudi širše in je brezplačen.