3:18, nedelja, 29.09.2024
Maribor

V Evropi vse več kokaina, v Sloveniji prevladuje konoplja

V Evropi je čedalje več kokaina, saj so zasegi te droge na rekordni ravni, je ključna ugotovitev Evropskega poročila o drogah 2019, ki ga je danes v Bruslju objavil Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami (EMCDDA). Med prebivalci Slovenije je najbolj razširjena droga konoplja, še posebej med mladimi.

Občinski informator 1014 (5.6.2019)

Tokrat v občinskem informatorju: 1. Kdo bo po 15. juliju upravljal aerodrom Maribor? 2. V Dogošah po novem kmečka prodajalna z domačo zelenjavo 3. Na domačiji princa karnevala že na ogled muzej kurentov 4. UKC Maribor rehabilitacija za bolnike z rakom

VIDEO: “Svičina” gala vinski večer

Minuli konec tedna so v Svečini pripravili pravi gala vinsko kulinarični in glasbeni dogodek, Svičina. Dogodek je povezoval Marko Radmilovič, predstavili pa so se vinarji iz tega vinorodnega okoliša. Za kuharske presežke so poskrbeli dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, za glasbeno poslastico pa Maja Keuc.

Mariborske knjižnica že 70 let povezuje bregove

||

Jutri bo potekal dan Mariborske knjižnice. Letošnja celotna prireditev in njen športni del Povežimo bregove bo praznično obarvana, saj Mariborska knjižnica praznuje 70 – letnico delovanja.

Začne se 24-urni vzpon na Martnico

V Rušah se bo danes ob 16. uri znova pričel, zdaj že tradicionalni, dobrodelni vzpon na Martnico. Cilj vsakega udeleženca je, da po svojih zmožnostih v 24 urah, s kolesom ali peš, čim večkrat premaga razdaljo od starta do cilja.

V VDC Polžu povabili na kavo

|

Že petnajsto leto zapored uporabniki in zaposleni Varstveno delovnega centra POLŽ Maribor prirejajo dogodek “Greš na kavo?”  Na dogodku so uporabniki in obiskovalci spoznavali različne obrede povezane s kavo, različne vrste umetnosti, ples, glasbo, literaturo in kulinariko, ki so značilni za narod, ki ga predstavljajo.

Ilka Štuhec že zbrala novo ekipo za prihajajočo sezono

||||

Naša najhitrejša smučarka, smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec, je sestavila celoten mozaik sodelavcev za novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju. Za ponedeljek je namreč v Ljubljani sklicana novinarska konferenca, na kateri bodo predstavljeni vsi člani ekipe Ilke Štuhec za sezono 2019/20.