3:22, nedelja, 29.09.2024
Maribor

VIDEO: Na Muti podelili priznanja zaslužnim občanom

Na četrtkovi slavnostni seji občine Muta so podelili priznanja zaslužnim občanom. S prireditvijo so naznanili začetek 25. občinskega praznika pod imenom MutaFest 2019. Ob tej priložnosti pa so namenu predali tudi obnovljene prostore dvorca Kienhofen, v katerih deluje občinska uprava.

V vijoličastem še Sivka in Kljun

Prihodnjo sezono bosta vijoličasti dres nosila še dva mlada perspektivna rokometaša. Vodstvo RK Maribor Branik je namreč sklenilo sodelovanje z Janom Sivko in Luko Kljunom.

Bratuškova se že ukvarja z idejo hitre železnice med Mariborom in Ljubljano

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek podpisnikom državljanske pobude za hitrejšo pot med Mariborom in Ljubljano odgovarja, da se z idejo vzpostavitve hitre železnice v Sloveniji že ukvarja. Vladi bo predlagala, da bi bila v času predsedovanja Slovenije EU ena njenih prioritet hitra železniška povezava, ki bi povezala več evropskih mest.

VIDEO: V Sveti Trojici združili kulturo petja in plesa ter pravno kulturo

|

V Sveti Trojici je bila v dvorani glasbenega studia pravne družbe Pavkovič in partnerji slavnostna akademija s koncertom pod zvezdami. V prijetnem poletnem večeru so nastopili pred zbranim občinstvom dekliški pevski zbor Vox Angelica pod vodstvom zborovodkinje Anite Kralj Pavkovič, Folklorna skupina KD Trojica, pevci Žitnega klasa KD Benedikt, Tamburaški orkester Duplek, pevci, združeni v […]

V Lovrencu na Pohorju odprto prvenstvo v fitnesu

|

V soboto, 15. junija bo v telovadnici osnovne šole Lovrenc na Pohorju potekalo odprto prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu. Prvenstvo se bo začelo 15. uri, kjer boste lahko priča tekmovalcem iz Slovenije in tujine.

Občinski informator 1017 (12.6.2019)

Tokrat v oddaji občinski informator: 1. Na seji mariborskega mestnega sveta o prodaji deleža Arrive 2. V Dogošah zaživela kmečka prodajalna 3. Na dobrodelnem dogodku 24- ur Martnice zbrali 4. Turneja mobilnosti se je ustavila v Mariboru

VIDEO: V Rušah zagorelo na deponiji mešanih odpadkov

Danes malo pred peto uro zjutraj je v Rušah v neposredni bližini nekdanje tovarne Dušika Ruše izbruhnil požar. Zagorelo je na privatni deponiji mešanih odpadkov. Požar so gasili gasilci prostovoljnih društev iz gasilske zveze Ruše; Bistrica ob Dravi, Smolnik, Ruše, Lovrenc na Pohorju, Selnica ob Dravi in Slemen.

Danes se začne prvi dan Živih dvorišč

V Mariboru se danes ob 12. uri začenja program Živih dvorišč, ki si v organizaciji Društva Hiša! že vrsto let prizadevajo za kulturno oživljanje mesta. Dogajanje bo letos strnjeno v en podaljšan konec tedna, kot preddogodek Festivala Lent, ki se začne prihodnji teden.