1:19, nedelja, 29.09.2024
Maribor

Včeraj na ptujskem gradu prvič zaplapolala ptujska zastava

||

Na grajskem dvorišču ptujskega gradu je včeraj opoldne ob prazniku Mestne občine Ptuj, ko se v najstarejšem slovenske mestu spominjajo izdaje drugega mestnega statuta, ki je začel veljati 5. avgusta 1513, slovesno zaplapolala zastava ptujske občine. Na mestni občini so si za postavitev zastave na gradu prizadevali že kar nekaj časa.

VIDEO: Na Ptuju že XII. Rimske igre v luči 1950. letnice omembe mesta

|

Ptuj se bo med 15. in 18. avgustom ponovno spremenil v rimski Poetovio, ko bodo ulice in trge zasedli gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in drugi Rimljani. Več kot 800 udeležencev iz šestih držav bo v štirih dneh predstavilo življenje in običaje v starem Rimu. XII. Rimske igre (12) letos na Ptuj prinašajo prav poletni spektakel […]

Občinski informator 1036 (5.8.2019)

Tokrat v občinskem informatorju: 1. Slovesnost ob 1950. letnici Ptuja 2. Mariborski otok letošnje poletje dela s presežki 3- Mladi Ptujčani zbirali denar za ptujske gasilce

VIDEO: Na Ptuju slovesnost ob občinskem prazniku

||

Na Ptuju so v petek pripravili osrednjo proslavo ob prazniku Mestne občine Ptuj in 1950. obletnici prve pisne omembe Ptuja. Uro in pol trajajoča proslava je združila različne generacije nastopajočih in poskrbela za pravi spektakel.

Buneta v Grčijo, na njegovo mesto Planinšek

|

Rokometni klub Maribor Branik pred začetkom sezone zapušča hrvaški levoroki bombarder Marin Buneta, ki se seli h grškemu velikanu AEK-u iz Aten. Strokovno vodstvo se je odločilo, da bo v novi sezoni priložnost na njegovem položaju dobil otrok mariborske šole Nejc Planinšek, sicer tudi kadetski reprezentant.