5:43, petek, 27.09.2024
Maribor

Predali 2.500 nogavic za brezdomce

Na današnji mednarodni dan prijaznosti sta podjetje Retorik in Zaposlitveni center Avantus predala Kraljem ulice kar 2.500 parov nogavic, ki jih bodo Kralji ulice razdelili brezdomcem po vsej Sloveniji. Nekaj so jih takoj razdelili na mariborskem sedežu Kraljev ulice v Preradovičevi ulici 17 a, kjer sicer brezdomci dobijo tudi pomoč in oporo.

V Mariboru znova Karierni sejem

||

V Mariboru, v športni dvorani Lukna, se danes odvija Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja, ki je namenjen mladim pri njihovem odločanju za poklic. Po besedah organizatorjev je namen kariernega sejma, da mladim, ki bodo kmalu sprejemali pomembne odločitve o tem, v kateri poklic se usmeriti in za katero šolo se odločiti, ponudijo uporabne, praktične informacije.

Koalicija dvomi v postopek izbire organizatorja programa Čarobnega decembra 2019

|

V Mariboru koalicija dvomi v postopek in legalnost izbire organizatorja programa za izvedbo Čarobnega decembra, ki ga je pred kratkim izvedla Mestna občina Maribor z županom Sašo Arsenovičem in Nevo Pipan na čelu. Tako sta svoje dvome že izrazila Stojan Auer iz Liste za pravičnost in razvoj ter Vladimir Šega iz Levice.

VIDEO: V Dvorjanah mošt spremenili v vino

Pester vikend je za vinogradniki Občine Duplek. Martinovali so tudi pred gasilskim domom v Dvorjanah, kjer so dogodek, ko se mošt spremeni v vino, pripravili že drugo leto zapored.

Šestletnemu Galu priskočila na pomoč mariborska Karitas

|

Nadškofijska karitas Maribor je priskočila na pomoč šestletnemu Galu, ki zaradi deformacije kosti na rokah potrebuje zahtevno operacijo v tujini. Kot je ob današnji predstavitvi akcije, ki se po težavah z društvom Maus začenja znova, povedal predsednik mariborske karitas Branko Maček, se je na njih po pomoč obrnila mama Nataša Vrbnjak Šteflič.

Report oddaja 07 – 12.11.2019 (video)

|

Oglejte si oddajo Report v kateri smo tokrat govorili o 10. obletnici Klape Dalmari, Osnovni šoli Selnica ob Dravi, Godbi veteranov Štajerske KUD Pošta in Društvu paraplegikov Podravja.

Prekinili stavko zaposlenih na Pošti Slovenije

|

Pogajalski skupini Sindikata poštnih delavcev in vodstva Pošte Slovenije sta po več kot osem ur dolgih pogajanjih v torek pozno zvečer zbližali stališča in dosegli dogovor. Stavka, ki jo je sindikat začel v ponedeljek, je tako po dveh dneh preklicana, opravljanje storitev pa bo od danes spet potekalo nemoteno.

Maribor bo tudi letos Vilinsko mesto

||||

V Mariboru bo v zadnjih tednih leta ponovno zaživelo Vilinsko mesto, ki je po navedbah organizatorjev prostor in čas za ustvarjanje skupnosti. Dogajanje se bo začelo 29. novembra s postavitvijo svetlobnih instalacij, nadaljevalo z ustvarjalnimi delavnicami, koncerti in otroškimi predstavami ter zaključilo 28. decembra z Iskrenjem.