5:37, petek, 27.09.2024
Maribor

VIDEO: Veliki izzivi pri sprejemanju novih stanovalcev v domovih za starostnike

Od tega tedna naprej lahko domovi za starostnike po Sloveniji spet sprejemajo nove stanovalce. Sistem institucionalnega varstva starostnikov je sicer še vedno zelo obremenjen, hkrati pa morajo upoštevati še preventivne ukrepe za omejevanje širjenja bolezni covid-19. Direktor Doma Danice Vogrinec Marko Slavič nam je povedal, da lahko pri sprejemanju nastanejo tudi težave.

Mariborčani z novim trenerjem

|

Vodstvo RK Maribor Branik se pospešeno pripravlja na sezono 2020/2021, v kateri bo v dvorani Tabor zavel svež veter. S ponosom sporočajo, da bo vijoličaste v novi sezoni vodil izredno priznan trener, Siniša Markota.

Saga sanacije Športnih objektov se nadaljuje

Po seji mestnega sveta Mestne občine Maribor direktor Športnih objektov Maribor Tadej Mežnar posodablja akcijski načrt sanacijskega programa Športnih objektov Maribor, še vedno pa meni, da bi lahko Hipodrom Maribor prešel v roke drugega upravljavca. Po besedah podžupana MOM Medveda pa komunikacija z izvajalcem sanacije Kopališča Pristan zdaj aktivno teče.

VIDEO: Javno podjetje Gradnje iz Starš in direktor dobila denarno kazen

Prav nič pozitiven epilog je dobila zgodba o poteku mandata članom nadzornega odbora javnega podjetja Gradnje iz Starš. Pred meseci je članom namreč potekel mandat, župan Občine Starše Bojan Kirbiš pa točke ni dal še na sejo občinskega sveta. Na dopisni seji so sicer kasneje glasovali za nove, a glasovala sta tudi nova kandidata, čeprav […]