23:25, sobota, 28.09.2024
Maribor

Nedelja minila brez novopotrjenih okužb z novim koronavirusom

|

V nedeljo so opravili 211 testiranj na novi koronavirus, pri čemer noben test ni bil pozitiven, je razvidno iz podatkov, ki jih je na Twitterju objavila vlada. Prav tako v nedeljo ni umrl noben bolnik s covidom-19. V bolnišnični oskrbi ostaja pet bolnikov s covidom-19, v domačo oskrbo v nedeljo niso odpustili nobenega bolnika.

Danes obeležujemo mednarodni dan gasilcev

Danes, 8. junija, obeležujemo mednarodni dan gasilcev. Tako prostovoljni, kot poklicni gasilci so nepogrešljiv del naše družbe, saj so vedno nesebično pripravljeni pomagati v vsakršni nesreči.

Mestna občina Ptuj v Grajeni začenja z izgradnjo kanalizacije

|

Ptujsko komunalno podjetje danes po naročilu tamkajšnje mestne občine v naselju Grajena začenja z izgradnjo kanalizacije. Kot so sporočili iz Mestne občine Ptuj, bodo v sklopu del izvedli niz kanalov v središču Grajene, in sicer nasproti osnovne šole. Z deli bo izbrani izvajalec zaključil predvidoma do konca oktobra.

Pozor, labodi na cesti!

Labodi na Lentu po novem zavarovani tudi s prometnimi znaki, ki opozarjajo na njihovo prisotnost.

VIDEO: Stojan Auer ne bo gostil koncerta Thompsona v Festivalni dvorani

V preteklih dneh je Ministrstvo za notranje zadeve odpravilo odločbo mariborske upravne enote, ki je pred nekaj tedni že drugič prepovedala koncert Marka Perkovića Thompsona v Mariboru, ki je bil sprva načrtovan za 20. maja 2017. Ali bo koncert organiziran v letošnjem letu še ni jasno, saj organizator ni dosegljiv za pojasnila.

Ptujsko gledališče se vrača s premierno uprizoritvijo romantične komedije

Ptujsko mestno gledališče se po prisilnem počitku zaradi epidemije v torek med ljubitelje odrskih desk vrača s premierno uprizoritvijo romantične komedije Seks z neznanci sodobne ameriške avtorice Laure Eason. Za režijo predstave v samostojni produkciji ptujske hiše je poskrbela Renata Vidič, na oder pa bosta stopila Helena Peršuh in Domen Valič.

Občinski informator 1157 (5. 6. 2020)

Tokrat v Občinskem informatorju: 1. Maribor se je uspešno spopadel z epidemijo 2. Možnost doniranja dohodnine gasilskim organizacijam 3. Projekt “Lokalno z vavčerjem” na BK TV 4. Že 28. mednarodna ekološka akcija Drava 5. NK Maribor pred začetkom nadaljevanja prvenstva

Banka Slovenije bo danes predstavila svoje najnovejše napovedi gospodarskih gibanj

Banka Slovenije bo danes predstavila svoje najnovejše napovedi gospodarskih gibanj. Konec marca, torej kmalu po razglasitvi epidemije covida-19, so v centralni banki ocenili, da bo cena pandemije za slovensko gospodarstvo visoka. Takrat so višino letošnjega padca BDP ocenjevali na šest do 16 odstotkov, danes je pričakovati natančnejšo oceno.