21:17, sobota, 28.09.2024
Maribor

Vlogo za štipendije za deficitarne poklice lahko oddate od danes

Od je danes možno oddati vlogo za štipendije za deficitarne poklice. Dijaki, ki bodo v šolskem letu 2020/2021 obiskovali 1. letnik srednjega poklicnega izobraževanja, lahko od danes do 25. septembra oddajo vlogo za pridobitev štipendije za deficitarne poklice. Podeljenih bo 1000 štipendij po dobrih 100 evrov mesečno v celotnem obdobju izobraževanja. Naboru poklicev so dodali […]

Mariborčani v četrtek na tekmi pred gledalci

Medtem ko so iz tabora Olimpije, vodilnega kluba slovenskega nogometnega prvenstva sporočili, da se za zdaj gledalci še ne vračajo v Stožice, pa so v taboru kranjskega Triglava danes napovedali, da bodo že v četrtek na svojem stadionu proti Mariboru omogočili vstop tudi gledalcem.

V drugi polovici poletja se pričakuje večji obisk tujih gostov

|

Turistični boni bodo pomembno pomagali slovenskemu turizmu v času prehoda iz delne zaustavitve javnega življenja, je prepričan premier Janez Janša. V drugem delu poletne turistične sezone vlada pričakuje tudi bistveno večji obisk tujih gostov, med drugim zaradi pozitivnega učinka zgodnje razglasitve konca epidemije.

Posledice epidemije močno občutil celoten transport

|

V Sloveniji je ukrepe za zajezitev epidemije covida-19 močno občutil celoten transport. Aprila v cestnem javnem linijskem prevozu ni bilo prepeljanih potnikov, letališki in pristaniški potniški promet pa sta upadla za 99 odstotkov, so izračunali na statističnem uradu. Blagovni promet v Luki Koper je medletno upadel za 41 odstotkov.

V nedeljo potrdili nov primer okužbe z novim koronavirusom

|

V nedeljo so opravili 212 testiranj za okužbo z novim koronavirusom, pri čemer so potrdili en primer okužbe, je objavila vlada na Twitterju. Umrl ni noben bolnik s covidom-19, so pa na novo sprejeli v bolnišnično obravnavo enega bolnika z novo koronavirusno boleznijo. En se tudi zdravi na oddelku za intenzivno terapijo.

Za dober namen teklo 1.399 tekaških navdušencev

|

Tradicionalna tekaška prireditev “Tek zDravo jutri”, ki jo je deseto leto zapored organizirala družba AquaSystems, je tokrat postregla z rekordno udeležbo. Pod sloganom “Tečemo narazen, pomagamo skupaj” je teklo 1.399 tekaških navdušencev iz vse Slovenije, skupno število zbranih kilometrov pa je AquaSystems pretvoril v dobrodelna sredstva za podporo lokalni skupnosti.

OŠ opozarjajo: Ni mogoče upoštevati vseh priporočil NIJZ

V osnovnih šolah po vrnitvi vseh učencev v šole opozarjajo, da vseh priporočil NIJZ ni mogoče izvajati v praksi, predvsem ko gre za prevoze učencev in mešanje skupin pri izbirnih predmetih. Če pouk v jeseni ne bo mogel steči vsaj približno tako kot pred epidemijo, je bolje, da še naprej poteka na daljavo, zato opozarja […]

Odslej vinsko doživetje tudi na letalu

|

Najmlajša turistična destinacija v Sloveniji Ravno polje ustvarja pestro paleto doživetij pisanih na kožo novodobnemu turistu. Z junijem so ustvarili povsem novo unikatno doživetje, ki v Sloveniji še ne obstaja. Gre za posebno vinsko doživetje, ki ga bo izvajalo Društvo vinogradnikov Miklavž v legendarnem letalu DC 9 v Letalskem centru Maribor v Skokah.