21:17, sobota, 28.09.2024
Maribor

ZPS sporoča: Vlaknine so pomemben del uravnotežene prehrane

|

Sadje, zelenjava, oreški, stročnice in živila iz žit v naši prehrani predstavljajo vir ogljikovih hidratov, ki so pomemben del uravnotežene prehrane. Na Zvezi potrošnikov Slovenije so pripravili nekaj predlogov zakaj povečati vnos prehranskih vlaknin.

Županja noče prisluhniti željam upokojencev pri gradnji doma starostnikov v Rušah

|

V četrtek je v Rušah napovedana 10. redna seja občinskega sveta. Na vabilu je moč razbrati, da je med točkami dnevnega reda tudi predstavitev podjetja SeneCura, ter Sklep o podpori in strinjanju občine z namero ponudnika za opravljanje institucionalnega varstva za starejše v Občini Ruše. Kot tudi predlog za dvig cene oskrbe na domu.

Ptujski festivali bodo potekali z določenimi prilagoditvami

|

Na Ptuju bi moral konec tega tedna potekati Operni večer na Panorami, ki zadnja leta naznanja glasbeni festival Arsana, a bo zaradi omejitev zaradi covida-19 odpadel. Namesto tega bo v soboto Tango Story v Ormožu, osrednji del festivala pa bo potekal julija. Na sporedu ostajajo tudi drugi ptujski festivali, a z določenimi prilagoditvami.

V torek potrdili štiri nove okužbe s koronavirusom

|

V torek so opravili 986 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, štirje vzorci so bili pozitivni, je sporočila vlada prek Twitterja. V torek ni umrl noben bolnik s covidom-19. V bolnišnici ostaja sedem bolnikov s to boleznijo, od njih eden na oddelku za intenzivno terapijo.

Evropska komisija bo razgrnila strategijo za cepivo proti koronavirusu

|

Evropska komisija bo danes razgrnila strategijo za cepivo proti novemu koronavirusu. Bistvo je predlog vnaprejšnjih sporazumov s farmacevtskimi podjetji, v skladu s katerimi bi unija proizvajalcem vnaprej plačala znaten del naložbe v zameno za zavezo, da bo dobila njihovo cepivo, takoj ko bo na voljo.

Včeraj zasegli kar nekaj vozil

|

Včeraj zvečer so policisti PPP Maribor obravnavali 25-letnega voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z neregistriranim vozilom, ki mu je bilo zaseženo. Policisti so zvečer obravnavali še 56-letnika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,62 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.