21:13, sobota, 28.09.2024
Maribor

V prihodnjem šolskem letu več različnih možnosti za izvedbo pouka

|

Na šolskem ministrstvu za prihodnje šolsko leto pripravljajo različne modele izobraževanja, aktivirali jih bodo glede na takratno epidemiološko sliko. Natančnejša pojasnila posameznih modelov bodo ravnateljem poslali predvidoma začetek julija, ne glede na vse pa se bo pouk zanesljivo začel 1. septembra, je dejala ministrica Simona Kustec.

V sredo bo ponovno zaživela mestna plaža CityBeach Maribor

V svoji 4. izvedbi, se CityBeach Maribor, situaciji navkljub, vrača z nekaj zanimivimi novostmi. Mestna plaža na terasi Mariboxa, z glasbo, nastopi DJ-jev, kulinariko in večernimi filmskimi projekcijami bo letos trajala kar dva zaporedna vikenda. Prvi del se začenja že v sredo, 24. junija 2020 do nedelje, 28. junija 2020, nadaljuje pa v petek 3. […]

Koronska kriza vplivala na vzorce plačevanja z gotovino

Banka Slovenije je največjo rast povpraševanja po gotovini zabeležila ob razglasitvi epidemije koronavirusa. V obdobju karantene se je bistveno povišala povprečna vrednost dviga na bankomatih, pogostost dvigov pa se je precej zmanjšala. Prebivalci so si zagotovili dodatno zalogo gotovine, delež nakupov prek spleta se je občutno povečal.

V nedeljo potrdili en primer okužbe

|

V Sloveniji so v nedeljo opravili 271 testiranj in potrdili eno okužbo z novim koronavirusom, je danes vlada sporočila prek Twitterja. Število vseh pozitivnih doslej znaša 1521. V bolnišnici po vladnih podatkih zdravijo šest bolnikov s covidom-19, eden potrebuje intenzivno nego.

OPOZORILO NIJZ: V čakalnici ljubljanske urgence bil bolnik, okužen s covidom-19

Dežurno službo ZD Ljubljana v prostorih UKC Ljubljana je med vikendom obiskala oseba, okužena s covidom-19. Bolnik je nosil masko in vzdrževal telesno razdaljo, zato je verjetnost za prenos okužbe majhna. NIJZ vse, ki so se v noči s sobote na nedeljo zadrževali v čakalnici urgence, poziva k spremljanju svojega zdravstvenega stanja.

Pred morebitnim drugim valom covid-19 pozivajo k odpravljanju kadrovske podhranjenosti

|

Izvajalci zdravstvene nege in oskrbe v socialnem varstvu pred morebitnim drugim valom epidemije covida-19 pozivajo odločevalce k hitremu sistemskemu ukrepanju, saj je po njihovem mnenju epidemija dodatno razkrila vse vrzeli neustrezne kadrovske pokritosti v socialnih zavodih. Pozivajo tudi k pravočasni zagotovitvi osebne varovalne opreme v zavodih.