19:24, sobota, 28.09.2024
Maribor

V začetku septembra bo Maribor spet laufal

Športna zveza Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor letos že petič organizira Mariborski mestni tek pod imenom Maribor laufa. Dogodek, ki ga zaznamuje rekreativni karakter, bo tudi letos potekal skozi samo središče mesta in bo tekače peljal mimo najznačilnejših točk mesta.

FOTO: Med vožnjo zagorel avto

Malo pred 16. uro je zagorel avto med vožnjo po Streliški cesti v Mariboru. Pri vpadnici v mesto je po besedah voznika najprej zasmrdelo, nato pa se je že videl dim.

Pomanjkanje sistemske ureditve za osamitev obolelih za covidom-19

|

V skupnosti socialnih zavodov opozarjajo, da so nov pojav okužb s koronavirusom v domovih za starejše pričakali brez sistemske ureditve, ki bi zagotovila nujno potrebno hitro osamitev vseh obolelih stanovalcev zunaj doma. Obenem ministrstvo še naprej zahteva, naj se v domovih vzpostavijo tri ločene cone, kar v večini primerov ni izvedljivo, menijo.

V noči na torek ob prehodu hladne fronte možni močnejši nalivi

V noči na torek bodo ob prehodu hladne fronte predvsem v severni Sloveniji nastali močnejši nalivi. Ob tem bo zapihal močan veter severnih smeri, ki bo na Primorskem v sunkih pihal s hitrostjo okoli 100 kilometrov na uro, drugod v notranjosti države pa do 70 kilometrov na uro, so opozorili na Agenciji RS za okolje […]

Mariborska univerza dobi evropski denar za nadgradnjo raziskovalne infrastrukture

|

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropsko finančno podporo mariborski univerzi pri projektu nadgradnje nacionalnih raziskovalnih infrastruktur (RIUM). Danes so sporočili, da bo Evropski sklad za regionalni razvoj za projekt v vrednosti nekaj manj kot 30 milijonov evrov prispeval dobrih 23 milijonov evrov.

Ponovno podeljena priznanja najboljšim dijakom SERŠ-a

Elektro Maribor tudi letos že deveto leto zapored podeljuje nagrade za odlične dosežke v izobraževanju najboljšim dijakom srednjih elektro šol na svojem oskrbnem območju. Znani so letošnji najboljši dijaki Srednje elektro in računalniške šole Maribor. To so Matic Šulc, Primož Pliberšek in Chris Zerjavic.