19:22, sobota, 28.09.2024
Maribor

VIDEO: V Pesnici do obnovljenih cest in novih kolesarskih poti

V občini Pesnica je več cest še neasfaltiranih. Zadnji projekti pa kažejo, da se bo to kmalu spremenilo. Med drugim po fazah urejajo cesto do Šentilja, poskrbeli pa bodo tudi za kolesarje. Tako z urejanjem kolesarskih poti po vsej občini kot tudi za najmlajše kolesarje, ki se bodo vožnje s kolesi lahko učili v centru […]

Junija unovčenih vavčerjev za 4,64 milijona evrov

V petek je 2068 ponudnikov turističnih bonov od Finančne uprave RS (Furs) prejelo nakazilo v skupnem znesku nekaj več kot 4,64 milijona evrov. Za toliko je bilo namreč unovčenih bonov od 19. do 30. junija. Naslednje nakazilo ponudnikom bo konec julija, so sporočili s Fursa.

VIDEO: Minister za infrastrukturo o načrtih za mariborsko letališče

|||

Maribor obiskal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. S predstavniki direkcije za infrastrukturo so z mariborskim županom Sašo Arsenovičem in županoma sosednjih občin Miklavž in Hoče-Slivnica spregovorili o številnih infrastrukturnih projektih, med drugim tudi glede možnih rešitev za letališče.

VIDEO: V Staršah tokrat o rebalansu proračuna in nadomestnih volitvah

Na seji občinskega sveta Občine Starše so občinski svetniki potrdili, da dokler ne bo novega župana, občino vodi podžupan Malek. Spregovorili so o rebalansu proračuna občine, na katerega je vplivala tudi epidemija covid-19, o kolesarskih poteh, o domu za starostnike in o stanovanjih preko Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada.