17:18, sobota, 28.09.2024
Maribor

Inštitut 8. marec za redefinicijo kaznivega dejanja posilstva

Inštitut 8. marec je danes na pravosodno ministrstvo vložil zahtevo za dostop do informacij javnega značaja, ki zadevajo postopek spremembe kazenskega zakonika na področju kaznivega dejanja posilstva. Opozarjajo, da sprememb še vedno ni, z morebitnimi trenutnimi aktivnostmi pa niso seznanjeni.

Najučinkovitejše proti komarjem z repelenti in komarniki

|

Poletni čas poleg dopustovanja označuje tudi višek sezone komarjev. Njihovi piki so neprijetni, na mestu vboda nastane srbeča oteklina. Hkrati so lahko tudi prenašalci nekaterih virusov, zato je pomembno, da se pred piki primerno zaščitimo. Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) priporoča sredstva z znanimi sintetičnimi učinkovinami.

Poglejte, v katero pokrajino spadate po novem predlogu

|

Člani komisije za standardizacijo zemljepisnih imen so predlagali, da bi bilo najbolj ustrezno, da se pokrajine imenujejo po imenu največjega naselja znotraj posamezne enote, pri tem pa bi bili izjemi pokrajini s posebnim statusom, ki bi se imenovali kar Mestna občina Ljubljana in Mestna občina Maribor. Gorenjska bi se po novem imenovala kar Kranjska po […]

Trčil v trgovski objekt v Mariboru in pobegnil

Sinoči, okoli 23.30, je voznik osebnega avtomobila avstrijskih registrskih oznak, v križišču Špeline ulice in Zagrebške ceste v Mariboru, zaradi nepravilne strani vožnje, trčil v trgovski objekt.

Za popoldne in zvečer napovedane močnejše nevihte

Po podatkih urada za meteorologijo in hidrologijo agencije za okolje bodo popoldne in zvečer predvsem v severozahodni, osrednji in jugovzhodni Sloveniji nastajale močnejše nevihte. Možni bodo dolgotrajnejši nalivi, ni izključen tudi pojav toče in močnih sunkov vetra.