17:19, sobota, 28.09.2024
Maribor

Slovenci se želijo čimprej vrniti na kulturna prizorišča

Rezultati ankete, ki so jo organizatorji kulturnih dogodkov pripravili v sodelovanju s strokovnjaki s področja statistike, so pokazali, da so vprašani pogrešali kulturne dogodke v času zaprtja kulturnih prizorišč. Dogodke si želijo čim prej spet obiskovati, če bodo organizatorji le poskrbeli za njihovo varnost in dobro počutje.

V vročih dneh živalim priskrbite dovolj vode in senčno zavetje

Ministrstvo za kmetijstvo v vročih dneh poziva k ustrezni skrbi za hišne ljubljenčke in domače živali. Vedno morajo imeti na voljo svežo pitno vodo, omogočen pa jim mora biti tudi dostop do sence in hladnejših mest. Pri prevozu rejnih živali je najvišja dovoljena temperatura znotraj prevoznega sredstva 35 stopinj Celzija, so sporočili.

VIDEO: Ob nedeljah veselo dogajanje ob Trojiškem jezeru

Ob nedeljah je vse bolj pestro in prijetno ob jezeru v Sveti Trojici, kjer lahko obiskovalci preživijo dan s sprehajanjem ali z ribolovom ali pa se preprosto odpravijo na izlet in kaj dobrega pojejo pri ponudnikih domače hrane in pijače.

NK Maribor začel s pripravami na novo sezono

Nogometaši Maribora so se v torek zbrali na tradicionalni skupni večerji, danes pa so varovanci Sergeja Jakirovića že pričeli s treningi za novo sezono. Letošnji poletni premor bo za petnajstkratne državne prvake zelo kratek, saj je od zadnjega kroga minule sezone minil samo teden dni časa.

Europark bo ponovno posloval ob nedeljah

Europark Maribor bo od 2. avgusta dalje ponovno posloval ob nedeljah. Tako se bodo lahko obiskovalci tudi ob nedeljah med 9. in 15. uro sprehodili po štajerskem nakupovalnem središču, opravili vse nakupe in sproščeno posedeli na eni izmed teras tamkajšnjih lokalov.

Upoštevanje ukrepov je odgovornost vsakega posameznika

|

Varuh človekovih pravic je po objavi stališča, da neuporabe zaščitne maske v zaprtem javnem prostoru ni mogoče sankcionirati, danes poudaril, da s tem ne želi napeljevati k nespoštovanju odloka. Na ministrstvu in zdravstvenem inšpektoratu ob tem izpostavljajo odgovornost posameznikov, ki lahko z upoštevanjem priporočil zajezijo širjenje virusa.

Napoved neviht: Popoldne in zvečer možnost krajevnih neurij

Danes popoldne in zvečer lahko ob nevihtah ponekod nastanejo krajevna neurja, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso). Za severovzhod in severozahod države je Arso razglasil oranžno stopnjo ogroženosti. Danes bo na Primorskem pretežno jasno. Drugod bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo.