15:16, sobota, 28.09.2024
Maribor

Med 100 najpogostejšimi imeni v zadnjem desetletju skupaj 15 novih

V Sloveniji se je med sto najpogostejšimi moškimi imeni v zadnjem desetletju pojavilo osem novih imen, med ženskimi pa sedem. Med temi 15 novimi imeni sta v tem času doživeli največji vzpon imeni Julija in Lovro. Na vrhu ni sprememb, še vedno kraljujeta Marija in Franc, kažejo podatki statističnega urada (Surs).

Mariborčan ponovno na ledu, začetek sezone v ZDA negotov

Član NHL moštva Pittsburgh Penguins Jan Drozg je v Mariboru začel s treningi na ledu. Ledna dvorana Maribor je namreč včeraj dobila led. Po daljšem obdobju fizične priprave se bo Drozg lahko sedaj bolj posvetil tudi treningom na ledu.

Občinski informator 1181 (ponedeljek, 10.8.2020)

Tokrat v občinskem informatorju: 1. Prireditev v spomin na žrtve nacističnega genocida nad Romi 2. V Staršah uspešno izpeljali nogometni turnir 3. Perič in Pestner sta se na Arsani poklonila kralju rokenrola 4. LOKALNO z VAVČERJEM na BK TV – Muzikafe 5. Minister o možnostih predelave odpadkov in odpadnega blata 6. V Mariboru se je […]

Stabilne javne finance omogočajo nemoteno izplačevanje pokojnin in plač

Slovenija se je za omilitev posledic epidemije covida-19 zadolžila pod ugodnimi pogoji za 2,17 milijarde evrov. Kljub temu je ohranila stabilen državni proračun. “Stabilnost javnih financ omogoča nemoteno izplačevanje pokojnin, socialnih transferjev in plač,” so danes izpostavili na ministrstvu za finance.

V ponedeljek ob 1058 testiranjih 17 okužb, en bolnik umrl

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 1058 testiranj in potrdili 17 okužb z novim koronavirusom, umrl je en bolnik s covidom-19, je vlada sporočila prek Twitterja. Bolnišnično obravnavo potrebuje 23 bolnikov s covidom-19, od tega sta dva na intenzivni negi. Iz bolnišnice so v ponedeljek odpustili eno osebo.

Danes bo sončno, popoldne bodo v notranjosti nastajale nevihte

Danes bo sončno, popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije nastajale nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale tudi v noč. Možna bo tudi kakšna močnejša nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31, na Goriškem do 34 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.