15:16, sobota, 28.09.2024
Maribor

V poostrenem nadzoru hitrosti policisti dobili več kršiteljev

V okviru izvajanja akcije “Hitrost” ter s ciljem zagotavljanja ugodnih in stabilnih prometno-varnostnih razmer na območju Policijske uprave Maribor so policisti v torek, 11. 8. 2020, med 7. in 14. uro, izvedli poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti. V nadzoru smo poudarek namenili tudi ugotavljanju kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki […]

VIDEO: Mednarodni dan mladih v Mariboru

Združeni narodi so leta 1992, 12. avgust razglasili za mednorodni dan mladih z namenom, da bi se na ta dan razpravljalo o različnih tematikah, ki zadevajo in vplivajo mlade, letošnja prednostna tema mednarodnega dneva mladih je bila “Sodelovanje in vključevanje mladih za globalno delovanje”.

V času epidemije so mladi najbolj pogrešali socialne stike

Večina mladih šolanje od doma med epidemijo covida-19 ocenjuje kot manj učinkovito kot običajno, med drugim kažejo rezultati ankete, ki so jo opravili v Mladinskem svetu Slovenije. Največjo težavo pa jim je predstavljala odsotnost stikov z ljudmi. Je pa velika večina zaznala tudi nekatere pozitivne spremembe.

Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo

||

Popoldne in zvečer bo v notranjosti nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija. V četrtek bo deloma sončno, popoldne in zvečer bodo predvsem v severni polovici Slovenije nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Mladi kmetje so ključni nosilci razvoja podeželja

Ministrstvo za kmetijstvo je ob današnjem mednarodnem dnevu mladih opozorilo, da so mladi kmetje ključni nosilci razvoja v slovenskem kmetijstvu, soočajo pa se z izzivi pri kmetovanju, kot so dostop do zemljišč, kapitala in do znanja. Ti izzivi so prisotni tako v slovenskem kot tudi v evropskem merilu.