13:17, sobota, 28.09.2024
Maribor

Janša napovedal sredstva za krajšanje čakalnih vrst v petem protikoronskem paketu

Predsednik vlade Janez Janša je v začetku septembrske seje DZ v odgovoru na poslansko vprašanje Andreja Rajha iz SAB, ki se je zavzel za dostopnost zdravstvenih storitev tudi v času več okuženih z novim koronavirusom, napovedal peti protikoronski paket ukrepov, v katerem bodo tudi sredstva za krajšanje čakalnih vrst. Vlada bo paket obravnavala še ta […]

VIDEO: Na mariborskem Lentu obrali najstarejšo trto na svetu

Na Lentu je potekala že 34. trgatev stare trte. Kljub omejitvam zaradi ukrepov za zajezitev epidemije je pred Hišo Stare trte na Lentu potekal tudi kulturno-etnografski program, mariborski pisatelj in dramatik Tone Partljič pa je odrezal prvi grozd na trgatvi.

Najboljši študent Univerze v Mariboru je Aljoša Polajžar

Univerza v Mariboru je skupaj s partnerji družbo Elektro Maribor in Energijo plus že osmo leto zapored izvedla tradicionalni razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Najboljši študent Univerze v Mariboru v študijskem letu 2019/2020 Aljoša Polajžar, študent drugega letnika študijskega programa 2. stopnje Pravo na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, saj je postavil […]

Štiri opozicijske stranke vložile interpelacijo Pivčeve

||

Opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB so vložile interpelacijo kmetijske ministrice Aleksandre Pivec. Očitajo ji kršenje zakonodaje s področja integritete in preprečevanja korupcije, sum zlorabe uradnega položaja ter nespoštovanje etičnih norm in prikrivanje dejstev v javnem interesu. Gre zlasti za plačila njenih obiskov po državi in afero SRIPT.

Ob svetovnem dnevu turizma na Ptuju vodeni ogledi po mističnih mitrejih

Zavedanje pomena turizma za razvoj podeželja in njegov doprinos k varovanju in promociji kulturne dediščine bo letošnja osrednja tema svetovnega dneva turizma, ki poteka pod okriljem Svetovne turistične organizacije pri Organizaciji združenih narodov. Z zanimivim programom, ki bo povezal lokalno kulinariko in spoznavanje zgodovinskih zakladov Ptuja, ga bodo v nedeljo, 27. septembra 2020, obeležili tudi […]

V nedeljo potrjenih 50 okužb z novim koronavirusom

|

V nedeljo so v Sloveniji opravili 984 testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 50 okužb, je vlada sporočila na Twitterju. V bolnišnicah se zdravi 70 bolnikov s covidom-19, od tega jih 14 potrebuje intenzivno zdravljenje. S pomočjo ventilatorja diha 12 bolnikov. V nedeljo ni umrl noben bolnik s covidom-19.

Ob Trojiškem jezeru se bo odvila izjemna trilogija koncertov

Kljub težkim časom, zaradi vseh omejitev, v občini Sveta Trojica pripravljajo verjetno največji koncertni dogodek letošnjega leta. V treh dneh se bodo pod imenom Trilogija ob jezeru odvili trije koncerti treh resnično velikih izvajalcev. Vsi trije bodo imeli za seboj fantastično scenografijo Trojiškega jezera.

Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni izpostavili tudi demenco

|

Demenca zaradi staranja prebivalstva postaja vse večji problem, ob katerem ne smemo zamahniti z roko. Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni, ki danes poteka pod geslom Spregovorimo o demenci!, Združenje Spominčica izpostavlja, da je nujno ozaveščati, zmanjšati stigmo obolelih, prepoznati prve znake bolezni in jo čim prej diagnosticirati.