7:15, petek, 27.09.2024
Maribor

Mariborski občinski urad za komunalo, promet in prostor z novim vodstvom

Na podlagi objavljenega javnega natečaja za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta »Sekretar – Vodja Urada« v Uradu za komunalo, promet in prostor je bila na delovno mesto vodje izbrana Suzana Fras. Izbrana kandidatka je z vodenjem občinskega urada s sedeminštiridesetimi zaposlenimi pričela v ponedeljek, 16. novembra 2020.

Nadzorniki ptujske občine opozorili na slabo poslovanje gledališča

Nadzorniki ptujske občine so pri reviziji finančnega poslovanja Mestnega gledališča Ptuj ugotovili, da to že nekaj let posluje slabo in mu grozi nelikvidnost. Omenjeni občinski zavod je med letoma 2015 in 2019 ustvaril 90.000 evrov izgube, samo lani skoraj 30.000, zato mestni svet od direktorja Petra Srpčiča na januarski seji pričakuje pojasnila.

Slovenija se je pridružila globalni akciji za odpravo raka materničnega vratu

Slovenija se je danes pridružila akciji Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) za odpravo raka materničnega vratu. Države bodo zavezanost akciji izrazile z osvetlitvijo vsaj ene svoje kulturne znamenitosti s turkizno barvo, ki simbolizira to bolezen. Pri nas bosta zvečer turkizno osvetljena Blejski grad in Mesarski most v Ljubljani.

V času epidemije in zime pozivajo k zagotovitvi oskrbe najranljivejših z elektriko

V društvu Focus pozivajo, da se ranljivim skupinam v času epidemije covida-19 in prihajajoče zime zagotovi nujna oskrba z električno energijo, podobno kot so to po njihovih navedbah storile številne države po Evropi. Predlagajo, da se tudi v Sloveniji v zimskem času prepove odklop elektrike najranljivejšim gospodinjstvom, ki so že tako v stiski.

Huawei prodal hčerinsko družbo

Kitajski telekomunikacijski velikan Huawei je hčerinsko družbo Honor, ki med drugim proizvaja istoimenske telefone, namenjene mlajšim uporabnikom, prodal konzorciju domačih podjetij.

Minister Boštjan Koritnik bo gost letošnje FOCUS konference

Letošnja 6. FOCUS konferenca o inovacijah in komunikaciji v javni upravi in javnih podjetjih bo 25. in 26. novembra potekala v spletni obliki. Na konferenci bo med drugim govoril minister za javno upravo Boštjan Koritnik, ki bo predstavil strateške usmeritve komuniciranja v javni upravi Republike Slovenije.

Dupleško društvo Ohranimo naravo čisto poziva občana, naj v gozd odvržene odpadke odstrani

Dupleško društvo Ohranimo naravo čisto je prejelo anonimno obvestilo o nezakonitem odlaganju odpadkov v naselju Log v Spodnjem Dupleku. Gre za gozd v naravno zaščitenem območju Krajinskega parka Drava. Za tem je društvo pozvalo storilca, da odvržene odpadke pobere do naslednjega dne in jih odpelje v Zbirni center Duplek, sicer bodo obvestilo očevidca predali naprej.