5:43, petek, 27.09.2024
Maribor

Gantar pravi, da bo odstopil, če bo ocenil, da ima popolnoma zavezane roke

|

Minister za zdravje Tomaž Gantar, ki s pozivom po zaustavitvi gospodarstva ni naletel na odobravanje gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, poudarja, da razmere sproščanja ukrepov ne dopuščajo. Če bo ocenil, da ima zavezane roke ter s svojim znanjem in delom ne more prispevati k izboljšanju položaja, bo razmišljal tudi o odstopu.

VIDEO: Letos na Zlati lisici dva veleslaloma

Zlata lisica bo 16. in 17. januarja v znamenju dveh ženskih veleslalomov, letos brez menjave disciplin zaradi dodatnih preventivnih ukrepov FIS za zajezitev širjenja Covid 19. Ta ukrep je bil sprejet zaradi zmanjševanja potovanj ekip. Organizatorji Zlate lisice so to odločitev pozdravili, saj naše tekmovalke kažejo najboljše predstave ravno v tej disciplini, svoja nastopa pa […]

Ministrstvo za zdravje je dobilo 19 ponudb za dobavo hitrih testov

Na ministrstvu za zdravje so prejeli 19 ponudb za dobavo pol milijona hitrih testov, s katerimi naj bi začeli izvajati množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom v državi. Postopek javnega naročanja sicer še ni zaključen, zato vsebine ponudb še ne morejo komentirati.

FOTO: Obdarili otroke v materinskem domu

|||

Čarobni december je tukaj in z njim tudi prvi dobri mož, ki obdaruje, sveti Miklavž. Čeprav je v tem času koronavirusa vse povsem drugače, ne smemo pozabiti na tiste, ki so osamljeni, po različnih domovih, zavodih, oziroma takšnih in drugačnih institucijah. Humanitarno društvo Ni-Lu iz Pesnice vsako leto obišče prav takšne ustanove. Prav tako je […]

Počivalšek: Poziva k zaprtju gospodarskih dejavnosti ne morem podpreti

Poziva k zaustavitvi oz. zaprtju gospodarskih dejavnosti zaradi slabe epidemiološke situacije, ki ga je minister za zdravje Tomaž Gantar v ponedeljek posredoval gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku, ta ne bo podprl. Kot je zapisal na Twitterju, namesto tega predlaga korenito spremembo strategije boja proti epidemiji.

Praznični december Cezama tokrat na spletu z zanimivimi prireditvami

|

Letošnje leto je tradicionalen prižig Svetlic v Rušah, ki bi moral biti v družbi prijateljev, sorodnikov in občanov, zamenjal nekoliko drugačen, a vendar čaroben simboličen prižig lučk v posameznih srcih. Za decembrsko magično vzdušje bodo poskrbeli s spletnim praznovanjem v varnem objemu doma in naših najbližjih, pravijo v zavodu Cezam Ruše.