5:43, petek, 27.09.2024
Maribor

Pošta Slovenije je primorana podaljševati roke prenosa paketnih pošiljk

Pošta Slovenije zaradi posledic ukrepov ob drugem valu epidemije COVIDA -19 v Sloveniji v teh dneh posluje v izjemno oteženih pogojih. Zaradi spoštovanja vladnih in strokovnih ukrepov za preprečitev širjenja okužb, kljub vsemu izrazito visoke pojavnosti okužb z virusom v slovenski družbi ter s tem absentizma z dela, je Pošta Slovenije svoje delovanje primorana nenehno […]

Pozivi k zagotavljanju pravic starejših do boljše oskrbe

|

Stanovalci v domovih, ki so bili med najbolj prizadetimi skupinami že v prvem valu epidemije covida-19, niti v drugem valu niso dobili ustrezne skrbi, so ob današnjem mednarodnem dnevu človekovih pravic izpostavili v Amnesty International Slovenije in združenju Srebrna nit. Med drugim so pozvali k spremembi kadrovskih normativov v domovih.

Občana zadržala vlomilca do prihoda policistov

|

Včeraj popoldan je 27-letni moški vlomil v zapuščeno stanovanjsko hišo v Radehovi. O sumu, da je morda vlomljeno v to hišo, je občan obvestil policijo, ki se je na klic takoj odzvala.

Mariborska karitas letos pomagala več kot tisoč otrokom

Nadškofijska karitas Maribor je preko svojih programov pomoči letos pomagala 1573 otrokom, večinoma s plačilom šolske prehrane, šole v naravi, letovanj ter nakupom šolskih potrebščin. Ob tem so tudi v letu 2020 socialno ogroženim najmlajšim pomagali preko programa Botrstvo, v prazničnem času pa so se spet lotili adventne akcije Več luči več upanja.