5:39, petek, 27.09.2024
Maribor

Nepremičninski sklad v dveh letih 180 novih stanovanj za starejše

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja namerava v prihodnjih dveh letih zagotoviti 180 novih oskrbovanih in namenskih stanovanj za starejše na Bledu, v Mariboru, Radljah ob Dravi, Kozini, Novem mestu in Radovljici. V petih letih naj bi pridobil skupno 400 novih najemnih stanovanj.

Epidemija razkrila izzive in težave sistema dolgotrajne oskrbe starostnikov

Na današnji spletni novinarski konferenci Doma upokojencev Ptuj so govorili o trenutnih težavah in stiskah starostnikov ter o možnih rešitvah za te, tako sistemskih kot individualnih. Storitve osebam, ki potrebujejo integrirano oskrbo na domu, v DU Ptuj izvajajo v sklopu projekta Sodobna oskrba starejših.

VIDEO: Ta vikend se bo Božiček zapeljal po naseljih občine Starše

|

Božiček že komaj čaka, da obišče občino Starše. Županu in njegovi ekipi je javil, da bo tako v soboto kot nedeljo obiskal prav vsa naselja – s svojo kočijo bo namreč oba dneva po 16. uri – tokrat pač v luči zaščitnih ukrepov, a pravijo, da bodo tudi ob tem poskrbeli, da bo čarobno in […]

Policisti v zadnjem tednu izrekli več opozoril in izdali manj glob

V zadnjem tednu so policisti opravili 16.794 nadzorov glede izvajanja vladnih odlokov. Izrekli so 1026 opozoril in izdali 519 plačilnih nalogov ter hitrih postopkov. Izrekli so 14,4 odstotka več opozoril kot teden prej in izdali 4,4 odstotka manj glob, je navedel namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.

Bo civilna iniciativa ustavila načrte Snage?

Trenutno najbolj pereča tema v regiji je postavite naprave za predelavi bioloških odpadkov v Občini Selnica ob Dravi. Svetniki zatrjujejo, da so zmedeni, da ne vedo o čem pravzaprav odločajo.