5:43, petek, 27.09.2024
Maribor

Jutri se tudi v Mariboru, na Ptuju in v Lenartu začenja brezplačno množično testiranje

Na današnji novinarski konferenci je državna sekretarka na ministrstvu za zdravje mag. Marija Magajne predstavila množično testiranje, ki se lahko jutri prične v Ljubljani, Celju, Mariboru, Novem mestu, Novi Gorici, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Kopru, Kranju, Velenju in Ptuju. V ogroženih krajih bo od jutri dalje poleg Ptuja, še testiranje v Lenartu in Sevnici. O […]

Štefan Hadalin v finalni vožnji nazadoval nekaj mest

V Alta Badii je bil po dolgih 318 dneh na sporedu svetovnega pokala alpskih smučarjev znova moški slalom. Zmagovalec prvega moškega slaloma sezone 2020/21 je Švicar Ramon Zenhäusern, ki se je na najvišjo stopničko zavihtel z osmega mesta po prvi vožnji. Edini slovenski finalist Štefan Hadalin je točke osvojil z 20. mestom.

VIDEO: Božiček pridno razdeljeval darila v Dupleku

V petek se je Božiček najprej ustavil v Dupleku. Čakalo ga je veliko dela, vzel si je časa kar nekaj ur. Za pomoč pa je poprosil župana in občinske uslužbence. Uredili so mu poseben prevoz, poskrbeli za božično glasbo in obdarovanje se je lahko začelo.

V torek začetek množičnega testiranja v več mestnih občinah

Množično testiranje na okužbo s koronavirusom se bo v torek začelo v več mestnih občinah, je na novinarski konferenci napovedala Marija Magajne z ministrstva za zdravje. O točnih lokacijah in terminih se še dogovarjajo. Rezultat hitrega testa se od danes šteje za enakovrednega PCR testu, objavljali pa bodo tudi statistiko tako potrjenih primerov.