13:17, sobota, 28.09.2024
Maribor

Občinski informator 1227

Tokrat v Občinskem informatorju: 1. Vuzeničan po dolgih letih kuhanja za druge ustvarja zdaj svoje začimbne omake 2. Pohorje letos ostalo brez Zlate lisice 3. Na Javni holding Maribor prešli prvi zaposleni 4. Kaj je bilo na Destrniku realizirano in kaj je še načrtovano ob polovici županovega mandata 5. Na začetku priprav Kronaveter okužen s […]

Policijski sindikat ovadil Hojsa zaradi objave plač policistov

V Policijskem sindikatu Slovenije so v četrtek podali kazensko ovadbo zoper ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa zaradi objave osebnih podatkov in plač policistov, kar je po njihovem mnenju v nasprotju z zakonodajo. Sumijo ga kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov v povezavi z drugimi kaznivi dejanji na škodo policistov.

Vložen predlog konstruktivne nezaupnice z 42 podpisi

Pod predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem bodo podpise prispevali trije poslanci DeSUS, je v izjavi za medije sporočil vodja poslanske skupine Franc Jurša. Poslanec DeSUS Branko Simonovič pa je v pisni izjavi sporočil, da svojega podpisa pod predlog nezaupnice nikakor ne more prispevati.

VIDEO: Cepljenje starostnikov proti covidu-19

V mariborskem zdravstvenem domu so ta teden začeli cepiti proti covidu-19 poleg zdravstvenega osebja tudi starostnike nad 80 let, na vrsto pridejo tudi druge ranljive skupine. V ambulanti, kjer cepijo, pa spremljevalci tistih, ki so jih pripeljali na cepljenje, že sprašujejo, kdaj pridejo na vrsti kronični bolniki in drugi. Odgovore na to vprašanje in mnoga […]

Cepljenje proti novem koronavirus začenjajo tudi v Slovenski vojski

|||

Cepljenje proti covidu-19 danes začenjajo tudi v Slovenski vojski (SV). Najprej bodo cepili pripadnike posadk helikopterske nujne medicinske pomoči, pripadnike, ki se v kratkem odpravljajo na mednarodne operacije in misije, in pripadnike vojaške zdravstvene enote, je Slovenska vojska objavila na vladnih spletnih straneh.

V zaporih s koronavirusom okuženih 56 zapornikov in 25 zaposlenih

Na včerajšnji dan so na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij zabeležili 25 primerov okužbe s koronavirusom pri zaposlenih v devetih zavodih in 56 primerov okužb pri zaprtih osebah v štirih različnih zavodih. Trenutno zaradi covida-19 nobena izmed okuženih oseb ne potrebuje hospitalizacije, so sporočili z uprave.