13:17, sobota, 28.09.2024
Maribor

Na gradu Vurberk ima grajska zidanica novo streho

Občina Duplek je obnovila streho zidanice pri gradu Vurberk, ki se je predlani zaradi dotrajanosti porušila. Tako ima zdaj stavba, ki izhaja iz 18. stoletja, obnovljeno ostrešje in novo strešno kritino, s čimer je preprečeno nadaljnje propadanje objekta. Za celostno ureditev in novo rabo stavbe pa bodo potrebni še dodatni denarni vložki.

VIDEO in FOTO: Milan Krek v Mariboru o novih pošiljkah cepiva proti covidu-19

|||||

Direktor NIJZ Milan Krek je po obisku v Zdravstvenem domu Adolfa Drolca v Mariboru napovedal, da v Slovenijo prihaja v začetku februarja večja količina cepiva AstraZeneca. To je glede na učinkovitost slabše od cepiva Pfeizerja in Moderne. Kdo bo dobil katero cepivo, pa naj bi odločali zdravniki neposredno ob cepljenju. Zaplet zaradi zamude cepiva Pfeizerja […]

V petek potrdili več kot 1500 okužb z novim koronavirusom, umrlo 19 covidnih bolnikov

V Sloveniji so v petek opravili 10.553 PCR in hitrih testov ter potrdili 1523 okužb z novim koronavirusom, 19 covidnih bolnikov je umrlo, je objavila vlada. Delež pozitivnih PCR testov je bil 24,2-odstoten, hitrih testov pa 6,4 odstotka. Hospitaliziranih je bilo 1224 covidnih bolnikov, 193 jih je potrebovalo intenzivno nego, 128 so jih odpustili.