11:27, sobota, 28.09.2024
Maribor

Občinski informator 1228

Tokrat v Občinskem informatorju: 1. V Slovenijo prihaja tretje vrste cepiva proti covidu. Kdo bo dobil katerega, še ni znano. 2. Delavci podjetja A&E Europe začeli stavko 3. Jan Drozg se veseli vrnitve v ZDA 4. Načrti za ureditev Ptujskega jezera spet zaživeli 5. Kaj je bilo v Kungoti narejeno in kaj je še načrtovano […]

Slovenija gre proti rdeči fazi epidemije, ko se lahko sprošča ukrepe

|

Sedemdnevno povprečje okužb se je po podatkih NIJZ znižalo na 1350. Če se spustimo pod to številko in ko se bo število hospitaliziranih covidnih bolnikov spustilo pod 1200, je predvideno sproščanje omejitvenih ukrepov po posameznih regijah z boljšo epidemiološko sliko. Po napovedih Instituta Jožef Stefan bi lahko vstopili v rdečo fazo še ta teden.

Vodja poslanske skupine SD okužen z novim koronavirusom

Po opravljenem hitrem antigenskem testu so danes potrdili okužbo z novim koronavirusom pri vodji poslanske skupine SD Matjažu Hanu, so sporočili iz poslanske skupine. Prav tako je bila okužba minulo soboto s hitrim antigenskim testom potrjena pri strokovnemu sodelavcu poslanske skupine SD.

Predsednik DZ verjame, da bo glasovanje o konstruktivni nezaupnici izpeljano v sredo

Predsednik DZ Igor Zorčič verjame, da dejstvo, da je bilo več poslancev na seji Knovsa v stiku z direktorjem Sove Janezom Stuškom, okuženim s koronavirusom, ne bo vplivalo na izvedbo za sredo predvidene seje DZ, na kateri bi glasovali o konstruktivni nezaupnici vladi Janeza Janše. Poslance, ki so imeli tvegan stik, bodo pred sejo testirali.