11:24, sobota, 28.09.2024
Maribor

Občinski informator 1229

Tokrat v Občinskem informatorju: 1. Toni Hamler, umetnik, ki tudi iz školjk naredi tapete, iz tapet pa unikatne obleke 2. Več dresov na licitacijo za Miho in Matijo tudi iz strani Mure 3. Zidanica pod gradom Vurberk je dobila novo ostrešje s streho 4. Vojko Flis spregovoril o cepivih, investicijah in covidnih bolnikih 5. NK […]

Mariborski vratar pozitiven na novi koronavirus

Slovenski nogometni vratar Jasmin Handanović je bil v Turčiji na zadnjem testiranju pozitiven na novi koronavirus, je na družbenih omrežjih sporočil njegov klub Maribor. Izkušeni čuvaj mreže bo naslednje dni preživel v samoosamitvi.

Policijski sindikat danes v triurno zaostritev stavke

Operativna skupina stavkovnega odbora Policijskega sindikata Slovenije (PSS) je sprejela odločitev o zaostritvi stavkovnih aktivnosti. Zaostrena stavka v obliki doslednega izvajanja policijskih nalog, bo danes potekala na različnih območjih po državi, trajala pa bo predvidoma tri ure.

Pred ponovnim “začetkom pouka” pozivi in nasveti za starše otrok in voznike

Zaradi ponovnega začetka pouka prve triade v šolah policisti od torka, 26. januarja 2021, naprej upravičeno pričakujejo večjo dinamiko prometa pešcev, predvsem otrok, ki so najranljivejši udeleženci v cestnem prometu. Ob tem pa pozivajo tako starše, skrbnike in rejnike kot tudi voznike, naj bodo čim bolj pozorni.

POZOR: Učitelji brez testa na covid-19 ne bodo mogli v živo izvajati pouka

|

Noben medicinski postopek ne more biti obvezen, če tako ne določa zakon. A učitelji, ki se ne bodo testirali na novi koronavirus, ne bodo mogli v živo izvajati pouka, pač pa bodo morali izvajati druge naloge od doma, je poudarila generalna direktorica direktorata za javno zdravje Vesna Kerstin Petrič.