5:41, petek, 27.09.2024
Maribor

VRHUNSKO: Zgodovinska zmaga za slovenske skakalke

Slovenske smučarske skakalke Ema Klinec, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Nika Križnar (1064,8 točke) so na domači tekmi svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji spisale zgodovino in osvojile premierno ekipno zmago.

Za učitelje in vzgojitelje testiranje na covid-19 vsakih sedem dni

|

Ministrstvo je v uradnem listu tudi uradno objavilo odredbo o testiranju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju na okužbo s koronavirusom pred vračanjem dela učencev v šole in začetkom dela vrtcev v polnem obsegu v devetih regijah. Po uredbi se morajo zaposleni testirati 24 ur pred začetkom neposrednega dela z otroki, nato pa vsakih sedem dni.

Matične knjige iz mariborske nadškofije dosegljive na spletu

|

Matične knjige z območja širše mariborske nadškofije so od oktobra lani brezplačno dosegljive na spletu. Odločitev za objavo se je izkazala za zelo koristno za širšo javnost, saj so v treh mesecih zabeležili skoraj 2500 uporabnikov. Zbirka zajema župnijske matične knjige iz obdobja dobrih 300 let s Štajerske, Koroške in Prekmurja.

Dialog 2/2021: Vojko Flis

Tokrat v Dialogu govorimo z Vojkom Flisom, direktorjem UKC Maribor. Spregovorili bomo v trenutnem stanju v bolnišnici, cepljenju proti covidu-19, investicijam, ki jih je epidemija malce zamaknila, direktor pa je odgovoril še na mnoga druga vprašanja.