13:17, sobota, 28.09.2024
Maribor

Lenart in Zreče sta dobila naziv mesta, v Sloveniji je takih 67 naselij

Vlada je Lenartu v Slovenskih goricah in Zrečam decembra lani podelila status mesta, so potrdili na lenarški in zreški občini. V Sloveniji ima tako zdaj status mesta skupno 67 naselij. Status mesta je za posamezno naselje in lokalno skupnost simbolnega značaja, zato odločitev vlade ne bo imela finančnih posledic za državni proračun.

Mariborska knjižnica prehaja na pultni sistem izposoje

Enote Mariborske knjižnice so odprte. Sporočili so, da po odloku Vlade RS, z dne 21. 1. 2021, v ponedeljek, 25. januarja prehajajo na pultni sistem izposoje, kar pomeni, da lahko uporabniki ponovno  posamično vstopajo v prostore knjižnice.

Na glas – domovi za starostnike

V tokratni oddaji Na glas –  Investicije v domove za starejše občane so bili gostje Valentina Vehovar z Direktorata za socialne zadeve pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Vesna Šiplič Horvat iz Doma upokojencev Ptuj, Marko Slavič iz Doma Danice Vogrinec Maribor in Franc Pukšič, župan Občine Destrnik.

V času epidemije koronavirusa rast povpraševanja po IT-strokovnjakih

|

Ob današnjem mednarodnem dnevu izobraževanja je karierno-zaposlitveni portal MojeDelo preveril, kako je novi koronavirus vplival na potrebe po zaposlenih v posameznih panogah. Izkazalo se je, da se je v času epidemije najbolj povečalo povpraševanje po delavcih z znanji s področja naravoslovja, predvsem informacijske tehnologije.

V teh podravskih občinah odslej odvoz stekla od vrat do vrat

Podjetje Čisto mesto Ptuj, ki je del skupine Saubermacher in skrbi za ravnanje s komunalnimi odpadki na območju enajstih občin Spodnjega Podravja, se je letos odločilo za uvedbo ločenega zbiranja stekla po sistemu “od vrat do vrat”. Vsa gospodinjstva bodo v uporabo prejela 120-litrsko posodo in jim stekla ne bo več treba voziti na ekološke […]