13:13, sobota, 28.09.2024
Maribor

Na Muti sprejeli občinski proračun za dve leti

Prejšnji teden je občinski svet Občine Muta s prepričljivo večino sprejel dvoletni proračun za leti 2021 in 2022. To je prvič v 26-letnem delovanju občine Muta, je zapisal župan Občine Muta Mirko Vošner in dodal: “S tem smo jasno začrtali našo razvojno pot v naslednjih dveh letih.”

NK Maribor odpovedal tekmo zaradi novih okužb s koronavirusom

Nov teden začenjamo z neprijetnimi novicami iz Turčije, so zapisali pri NK Maribor in dodali: “Več pozitivnih izvidov na obveznem COVID-19 testiranju v vijol’čni pripravljalni bazi v pričakovanju naslednje pripravljalne tekme in ob novih zaznanih okužbah je treba spremeniti načrt nadaljevanja aktivnosti.”

Poslanci Levice po burnem začetku zapustili sejo DZ

|

Začetek seje DZ je zaznamoval besedni dvoboj med premierjem Janezom Janšo in poslancem Levice Miho Kordišem. Ta je Janši očital sodelovanje s kriminalnimi združbami, premier pa mu je odvrnil, da se bo “pozanimal pri pristojnih institucijah, kako pomagati takim, ki trosijo takšne nebuloze”. Poslanci Levice so nato sejo protestno zapustili.

Cigler Kralj napoveduje resne in temeljite odgovore na domneve iz interpelacije

Interpelacija prihaja ob nepravem času, kljub temu pa bodo na ministrstvu za delo z vso resnostjo in temeljito odgovorili na vse domneve v njenem besedilu, je danes poudaril minister Janez Cigler Kralj. S predsednikom NSi Matejem Toninom sta se strinjala, da zdaj ni čas za ločevanje, ampak za sobivanje in spoštovanje.

Janša: “Ne vemo še, ali se bo pouk v šolah v torek zares začel”

Vprašanje, ali se bo del učencev v torek dejansko vrnil v šolske klopi, predšolskih otrok pa v vrtce, je še odprto. To je na današnji seji DZ potrdil premier Janez Janša, ki danes do 16. ure pričakuje mnenje ministrstva za izobraževanje, Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in svetovalne skupine o tem vprašanju.