13:18, sobota, 28.09.2024
Maribor

Matej Tonin neuradno prevzema tudi vodenje zdravstvenega ministrstva

Po neuradnih informacijah bo obrambni minister Matej Tonin s prihodnjim ponedeljkom od premierja Janeza Janše prevzel vodenje ministrstva za zdravje. Tonin naj bi zdravstveno ministrstvo prav tako vodil začasno, ob tem pa ostal tudi obrambni minister. Pred njim je resor od odstopa Tomaža Gantarja vodil premier Janez Janša.

Policija ni odkrila kaznivega dejanja pri vnosu angleškega seva koronavirusa

Kranjski policisti v preiskavi vnosa angleške različice koronovirusa do zdaj niso ugotovili znakov uradno pregonljivih kaznivih dejanj. Tujec s potrjeno okužbo po dozdajšnjih ugotovitvah v Sloveniji ni bil v stiku z nikomer. Policisti pa so italijanskim varnostnim organom takoj posredovali podatke o vozniku, s katerim se je pripeljal do Slovenije.

Poslanci prikimali noveli zakona o gospodarskih družbah

DZ je danes z 55 glasovi za in nobenim proti potrdil novelo zakona o gospodarskih družbah, ki v slovenski pravni red prenaša evropsko zakonodajo, vsebuje pa tudi nekatere druge spremembe in popravke. Med drugim novela delniškim družbam prinaša možnost identifikacije vseh delničarjev ter širi omejitve ustanavljanja družb.

To soboto prva letošnja nočna smuka na Pohorju

Na Mariborskem Pohorju je napočil čas tudi za začetek nočne smuke: smučarje prvič vabijo na pohorsko strmino to soboto, 30. januarja. Nočna smuka bo na razpolago izključno na Snežnem stadionu med 17.30 in 20.30, ko bo obratovala sedežnica Radvanje.

Dan spomina na žrtve holokavsta: da ne bi nikoli ponavljali mučne zgodovine

Ob današnjem mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta je zagovornik načela enakosti izpostavil, da gre za eno največjih človeških tragedij prejšnjega stoletja. Ministrstvo za zunanje zadeve pa je zapisalo, da je naša skupna odgovornost, da se zoperstavimo vsem poskusom zanikanja ali izkrivljanja grozot holokavsta. V okviru dneva pa potekajo številne aktivnosti, ki jih je skoordinirala […]